torstai 23. helmikuuta 2012

Eric Powell: The Goon

En ole koskaan oikein pitänyt leffoista tai muusta viihteestä, johon liittyvät zombit. Ensin mies vaati minua katsomaan zombie-rom-com-elokuvan Shaun of the Dead (joka osoittautui äärimmäisen viihdyttäväksi) ja seuraavaksi kirjastoreissulta tulivat kotiin kaksi Eric Powellin The Goon-albumia: Nothing but Misery (2003, Dark Horse Comics) ja My Murderous Childhood (and other grievous yarns) (2004, Dark Horse Comics). Ja täytyy myöntää, että olin tämänkin suhteen myyty.

The Goon kertoo isosta miehestä nimeltä, yllätysyllätys, Goon, joka pitää pikkukylässä zombiet aisoissa ja rettelöitsijät kurissa. Apunaan hänellä on sisukas (ja vähän häiriintynyt) pieni mies, Frankie.

Kylän suurimmat ongelmat aiheuttaa Zombie Priest, jonka luomat elävät kuolleet majailevat Lonely Streetillä (aina nimen nähdessäni Elvis laulaa päässäni hetken I'm feeling so lonely baby). Ongelmia aiheuttavat myös väärinymmärry ja väärinymmärtävä Dr Alloy, Fishy Pete (jonkinlainen kala, jolla possenaan erilaisia mereneläviä) ja sankarien seuraksi liittyy mm. Buzzard, mies joka on käänteinen zombi (eli siis elävä joka voi syödä vain elävien kuolleiden lihaa, nam).

Albumit koostuvat lyhyistä tarinoista, joiden välillä on sivun strippejä tai "mainoksia" joiden sisältö voi olla kyllä ihan mitä tahansa (mukaanlukien suosikkini The Psychic Seal). Parhaita tarinoita sen sijaan Goonin lapsuus (My Murderous Childhood) ja kolmen sivun tarina (Attack of the One-Eyed Scumbag from Outer Space), joka sounds like a bad zcience-viction story someone crammed into three pages.


Ark! Ark! The Psychic Seal. Piirtänyt Eric Powell.

Parasta tässä kyllä on se, että Powell todella osaa piirtää. Esimerkiksi albumien kannet ovat ilmeisesti öljyväritöitä. Siis öljyväri. Ja mm. osa takaumista on piirretty upealla lyijykynätekniikalla. Minä en vain osaa päästä yli siitä, miten hienoja nämä sarjakuvat hullusta aiheesta huolimattaan ovat.

My Murderous Childhood. Eric Powell.

Ei muuten heikkohermoisille, sillä tässä tapellaan niin paljain käsin kuin kirvein ja pyssyinkin eikä meno ole mitään kovin siistiä. Powellin tyyli tosin on niin hauska (jos näin voi sanoa) ja överi että ällötys ei ainakaan allekirjoittanutta yllättänyt.

Tästä sarjakuvasankarista, tai no, sankarista ja sankarista, ollaan tekemässä myös elokuvaa jonka muuten ohjaa David Fincher. Elokuvan teko on tosin nyt ilmeisesti katkolla mutta toivon että se saadaan jossain vaiheessa valmiiksi ja teattereihin.

Lisää Goonia kirjastosta kiitos.

6 kommenttia:

 1. Se on hassua miten zombit ovat olleet jo jonkin aikaa ikään kuin muotia... Ihmiset pitävät häitään zombie-teemalla, näteillä tytöillä on zombie-aiheisia korkokenkiä, on jopa zombi-jaffaa :D

  Mutta ihan mielettömän hyvännäköisiä albumeja kyllä, täytyy tutustua tarkemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huhhuh, zombiehäitä en kyllä pitäisi vaikka maksettaisiin. :D

   Suosittelen näitä kyllä lämpimästi, ihan vaan vaikka selailtavaksi kauniin vaikkakin goreisen piirustustyylin perusteella.

   Poista
 2. No voi SAASTA, nää oli juuri meillä kotona visiitillä, mutten tajunnut lukea niitä. Menin vielä itse palauttamaan. Argh argh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi EI Liina :D Ensi reissulla otat sitten takaisin lainaan!

   Poista
 3. Vaikuttavaa piirrosjälkeä ja hauskan kaamea idea. Pistetään korvan taakse. Zombeista puheen ollen, oletko tutustunut klassikoista tehtyihin zombiversioihin? Esimerkiksi Austenin Ylpeydestä ja ennakkoluulosta on tehty oma zombiversionsa (Jane Austen & Seth Grahame-Smith: Ylpeys ja ennakkoluulo ja zombit). Oli ihan hauska, siis ainakin tuo Austen. Muita zombiklassikoita en ole sitten lukenutkaan.

  Ja tuo Shaun of the Dead on edelleen näkemättä.. Pitänee korjata tämäkin aukko sivistyksessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tätä oikein ryhtyisi analysoimaan niin tämä sarja on oikeasti aivan kamala, onneksi asioita voi ottaa myös huumorilla.

   Meillä oli jossain vaiheessa tuo Pride & Prejudice & Zombies sarjakuvaversiona kotona lainassa mutta en sitä silloin vielä lukenut. Voisin kyllä kokeilla.

   Shaun of the Dead katseluun hop!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...