perjantai 2. joulukuuta 2011

Kupista: Fratello Torrefazione

Kaapelitehtaalla satoi lokakuussa 2009.

Minulla on varsin lämmin suhde kahviin. Yleensä yritän juoda sitä vain kupin päivässä, eli aamukahvin, mutta jos kahvittelutilaisuus tarjoutuu hyvässä seurassa niin sitten voi mennä toinen tai kolmaskin kuppi. Kahvi saa mielestäni olla tummapaahtoista ja rakkaudella tehtyä. Ajattelin siis tässä aloitella blogiin tällaisen satunnaisesti päivittyvän kahvittelusarjan Kupista.

Kävin eilen testaamassa uudistetussa Kluuvin kauppakeskuksessa sijaitsevaa Fratello Torrefazione - kahvilaa. Saman putiikin Aleksanterinkadun pisteessä La Torrefazione olen pistäytynyt jo useamman kerran; siellä on yleensä aika täyttä mutta kahvi on hyvää ja sitruunacroissantit taivaallisia.

Fratellossa testasin hyvässä seurassa lattea ja jäätelöitä, jotka paikalle toimittaa espoolainen yritys Sweet Life. Mauiksi valitsin veriappelsiinia (joka oli myös baristan suosituksen mukaan parasta) ja sen kaveriksi cookiescreamia (yritin tilata Suklaabrownieseja, mutta sattui joku yhteyskatko - minua ei kyllä haitannut kunhan sain sitä veriappelsiinisorbettia). Cookiescreamin vaniljaosuus oli todella hyvä, sopivan makea, ja veriappelsiinissa oli juuri sellaista potkua jota sorbetilta kaipaakin.

Miljöö oli myös mukava; en löytänyt nettisivuilta tietoa siitä onko paikalla ilmainen w-lan, mutta voisin kuvitella tekeväni siellä töitä myös läppärillä. Olimme kahvilassa viiden paikkeilla ja tilaa oli silloin ihan kivasti eli istumaan kyllä pääsi eikä jonoakaan juuri ollut. Muuten en oikein tiedä viihdyinkö uudistetussa Kluuvissa, mutta voisin ehkä käydä vielä kokeilemassa ylimmän kerroksen kahviloita. 

Palvelu oli ystävällistä ja huumorintajuista ja hinta-laatu-suhde natsasi (latte + kaksi palloa jäätelöä = 8,80e). Tykkään. Ensi kerralla kokeilen ehkä sifonikahvia.

Pahoittelen, että ei ole kuvaa mutta en muistanut itse ottaa ja Aleksin mestastakin ottamani kuvan olin poistanut. Höh. Mutta mennään Kaapelitehtaalla tällä kertaa.

Mitä mieltä, jatketaanko Kupista - sarjaa?

5 kommenttia:

 1. Kyllä kiitos! Luovat mukavaa kaupunkikulttuurin hohdetta tänne maaseudulle. Pidän maalla asumisesta, mutta kaipaan kovasti ihania kahviloita. Erityiskiitokset jäätelöiden testaamisesta, ja sitruunacroisantit todellakin kuulostavat taivaallisilta...

  VastaaPoista
 2. Jatketaan! Itse olen vielä aikamoinen vieras Helsingissä mitä tulee kivoihin kuppiloihin, joten ensinnäkin vinkit tulevat tarpeeseen. Toisekseen idea on hauska muutenkin. :)

  VastaaPoista
 3. Lukutoukka, kiitos ihanasta kommentista! :) Sitruunacroissantit ovat kyllä todella hyviä ja varsinkin silloin, kun ne ovat tuoreita (yleensä on käynyt tuuri ja uusia on tuotu lämpiminä juuri kun pääsen kassalle!).

  Suketus, kiitos sinullekin, teidän molempien kommenteista tuli niin hyvä mieli! :> Ja ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Kupista on kiva idea, jatka vaan! Jospa joku suositus jäisi mieleenkin!

  VastaaPoista
 5. Erja, kiitos sinullekin! Jatkettaneen tätä sitten säännöllisen epäsäännöllisesti. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...