tiistai 27. joulukuuta 2011

"Kirjallinen pyhiinvaellus" -haaste

Hanna lanseerasi Kirjainten virrassa - blogissaan viime kesänä "Kirjallinen pyhiinvaellus" - haasteen. Alkuperäisenä periaatteena oli kai tutkisella suomalaisia kirjakohteita mutta teenpä nyt silti hypyn kanaalin yli ja esittelen muutaman lontoolaisen kohteen, joita oli käytävä vilkaisemassa.


Arthur Conan Doylen Sherlock Holmes on yksi suosikkejani kirjallisuuden hahmoista. Omalaatuisen etsivän ja hänen tohtoriystävänsä Watsonin seikkailut jaksavat ihastuttaa minua edelleen. Olen jopa tainnut pitää ensimmäisen kirjaesitelmäni (tai ainakin isomman sellaisen) Conan Doylen Baskervillen koirasta viidennellä luokalla. Eli kun nyt Lontoossa oltiin, niin Baker Streetillä oli käytävä.

Matkasta tulikin sitten varsinainen pyhiinvaellus. Tulimme bussilla Baker Streetille, ihmettelimme hetken että mikä suunta ja totesimme sitten, että tarvontaanpa tietä nyt eteenpäin, kyllä se museo vastaan tulee. No, eipä tullut ja fanitytön on nolostuksekseen mainittava, että muisti asunnon numeronkin väärin: oikeastihan se on 221 ja minä jostain syystä muistelin numeroa 6. Eipä aikaakaan, kun olimme kävelleet koko Baker Streetin toiseen päähän, siihen väärään (karttaahan tajusin katsoa vasta tässä vaiheessa, isolla oli museo sinne merkitty), ja siinä vaiheessa oli niin kova nälkä että emme lähteneet enää takaisin.


Seuraavana aamuna ajoimme sitten Baker Streetille uudestaan, mutta koska viimeisen päivän aikataulu oli melkoisen kiireinen pällistelimme museota vain ulkopuolelta. Ensi kerralla menen sitten sisään käymään, toivottavasti. Sara on kirjoittanut museosta täällä, kuvien kera.

Toinen ehdoton kohde oli tietysti King's Crossin juna-asema ja siellä laiturien 9 ja 10 välinen kaistale, siis Harry Potterista tuttu Platform 9 3/4. No eipä ollut siellä laitureilla mitään merkintää, remontissakin olivat, ja hipsimme vähin äänin ulos asemalta ennen kuin joku tulee häätämään (laiturilta ei siis todellakaan ollut lähdössä sillä hetkellä ainuttakaan junaa). Ulos päästyämme huomasimme hämmentävän suuren väkijoukon jonottamassa jonnekin ja siellähän se oli: Platform 9 3/4 oli ystävällisesti siirretty remontin ajaksi ulos.

Mies sai minut vakuuttuneeksi siitä, että jonottaminen ei ole noloa ja niinpä minäkin olen nyt sitten ollut hetken matkalla Tylypahkaan.

7 kommenttia:

 1. Minustakin on kuva samaisessa pyhiinvaelluskohteessa! :D Harmi, että siitä reissusta on jo melkein kuusi vuotta aikaa, ehkä pitäisi ottaa uusiksi jo.

  Sitä muuten helposti ajattelee, että kyllähän se etsitty paikka löytyy, kunhan oikealle kadulle pääsee. Joskus vain unohtuu, että Suuressa Maailmassa kadutkin voivat olla aika pitkiä ja siten aiheuttaa etsimisvaiheessa juurikin nälkä, janoa ja väsymystä ;) Kiva, että kuitenkin teitte löytönne!

  VastaaPoista
 2. Tylypahkan laiturilla en ole käynyt, mutta keväällä otettiin samanlainen kuva Baker Streetin asemalla =) Kirjojen paikkoja on ihan löytää... ja etsiminen voi olla mukavaa.

  VastaaPoista
 3. Kivoja kuvia! Mukava lukea näitä pyhiinvaellustarinoita. :)

  VastaaPoista
 4. Aika hauska, että Tylypahkan laituri oli viety ulos ;D Pääasia että löytyi... Ei todellakaan ollut noloa jonottaa, kyllä minäkin voisin!

  VastaaPoista
 5. Suketus, sanopa muuta. Tosin kyllä sitä Helsingissäkin saa aikansa kulumaan jos lähtee vaikka Hämeentietä tarpomaan. :) Minua nyt jo himottaisi lähteä takaisin Lontooseen, mutta toisaalta seireeninkursua lähettävät myös Dublin ja Wien ja taas Pariisi ja..

  Booksy, sanopa muuta! Ja elokuvapaikkojen myös. Olin vähän pettynyt kun kuulin, että leffoissa Tylypahkan juna on siirretty lähtemään King's Crossin laiturilta 5/6 ja numerot vaan vaihdettu. Höh.

  Norkku, kiitos!

  Villasukka kirjahyllyssä, eihän sitä nyt voi tuottaa pettymystä potteristeille! Ja kiitos, ei minua nyt oikeasti nolottanut niin paljon mutta kun siellä oli niin paljon porukkaa jaja.. ;)

  VastaaPoista
 6. Voi kuinka herttainen kuva, kun olet matkalla Tylypahkaan. :)

  VastaaPoista
 7. Hih Hanna, pitihän sitä nyt tyylillä lähteä ko kerran lähdettiin! (vähän jännitti!)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...