sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Kupista: Ravintola Sävel


Ehkä hieman asian vierestä kun en kyseisessä paikassa kahvia juonut.. mutta glögiä kyllä join ja sehän tähän vuodenaikaan sopii eikö niin?

Ravintola Sävel sijaitsee Hakaniemessä vastapäätä Hakaniemen hallia. Sisustus on kotoinen ja vähän hämyisä, sopii tunnelmaan. Arvoimme mennäkö Säveleen vai vieressä olevaan Taloon, mutta tällä kertaa Sävel voitti.

Seuralaiseni nautti ravintolan lämpimän chevresalaatin, joka kieltämättä näytti herkulliselta ja aion varmasti tulla tänne vielä jonain päivänä syömään. Itse niin sanotusti tyydyin talon lämpimään suklaakakkuun (6,90e).

Suklaakakusta sen verran, että asettelua on ehdottomasti kiitettävä sillä annos oli sekä kaunis että herkullisen näköinen. Satsiin kuului siis sitä kakkua, vaniljajäätelöä, kermaa, marjakastiketta ja olettaisin että vielä hunajaa ja jotain suklaakastikettakin oli koristeluun käytetty. Kakku oli sopivan lämmintä, natsasi jäätelön kanssa ja oli makeaa aiheuttamatta sokerishokkia. Ehdottomasti siis testaamisen arvoinen ja muistiinlaitettava, jos joskus tarvitsee ilta-aikaan kakkua Hakaniemen suunnalla.

Sävelessä on myös ystävällinen palvelu; sekä glögit että syötävät tuotiin pöytään (glögi kun ei ollut vielä valmiina) ja olipa muistettu tuoda rusinat ja mantelitkin. Tykkään. Sävel on mukava ja viihtyisä paikka illanviettoon kaveriporukassa, halusi sitten ruokaa tahi juomaa.

3 kommenttia:

 1. Oih, sekä lämmin chevresalaatti että lämmin suklaakakku kuulostavat taivaalliselta! Odotan jo kovasti ensi viikon ravintolailtaa, yritän ehtiä ajoissa paikalle että ehdin tapaamaan sinutkin :).

  VastaaPoista
 2. Nannamnam, alkoipa tekemään kakkua mieli...

  VastaaPoista
 3. Maria, toivottavasti tavataan ja jos ei nyt niin sitten jossain myöhemmässä tapaamisessa varmasti! :)

  Norkku, aina on tilaa kakulle ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...