keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Lavalta: Little Wonders (Sproutheater Project/Bravo-festivaali)

Kuva: Bravo!-festivaali

Värikästä ja lempeää teatteria vauvoille

Bravo!-festivaali on taas saapunut pääkaupunkiseudulle ja tarjoaa viikon ajan kuttuurielämyksiä lapsille ja nuorille. Minimesenaatin kulkiessa mukana minua kiinnostivat erityisesti vauvoille suunnatut esitykset ja alle vuoden ikäisille oli tällä kertaa tarjolla vierailuesitys Etelä-Koreasta asti.

Sproutheater Projectin Little Wonders -esitys sisältää kolme noin kymmenminuuttista vauvoille suunnattua esitystä. Sanattomissa esityksissä tarinallisuus on näin vauvojen ollessa kyseessä hyvin viitteellistä, enemmän on satsattu värikkäisiin esiintymisasuihin, selkeisiin ilmeisiin ja kiinnostaviin ääniin.

Hyejin Baen Time, belly button kuvaa lapsen ja äidin välistä yhteyttä kohdussa, Haejin Leen ja Mila Leen Promenade puolestaan kuljettaa katsojat kävelylle tarkastelemaan maailmaa taaperon silmin. Viimeisenä nähty Sira Hurin Jajang Jajang my baby on lempeä kehtolaulu, jossa tavattiin myös erilaisia eläimiä. Esiintyjät olivat lavalla ilmeikkäitä ja tuntuivat suhtautuvan vauvoihin todella lempeästi ja ilolla, tuli itsellekin hyvä mieli.

Vauvat viihtyivät esityksessä erinomaisesti ja suurin osa seurasi esitystä koko ajan äärimmäisen keskittyneinä. Tilassa oli kuitenkin lupa myös liikkua, joten vilkkaimmat saivat myös mönkiä katsomossa. Epäilin kerran minimesenaatin torkahtaneen, mutta hän katseli silmä kovana lavan tapahtumia. Myös itselle tällaisten visuaalisuuteen ja erilaisiin ääniin satsaaviin esityksen seuraaminen oli oikeastaan aika vapauttavaa, vaikka pää yrittikin kovasti tulkita ja miettiä mitä mikäkin tarkoitti.

Noin 40 minuuttia kestänyt esityskokonaisuus oli ohi yhdessä hujauksessa. Useampi vanhempi kiitteli esiintyjiä vielä erikseen mukavasta hetkestä, tunnelma oli leppoisa. Ei voi kuin ihailla esiintyjiä, jotka tekevät näin hienoja esityksiä pienihmisille. Kiitos.

Esityksen ehtii vielä nähdä tällä viikolla torstaina 15.3. Entressen kirjastossa ja 16. ja 17.3. Lastenkulttuurikeskus Pikku-Aurorassa. Lisätietoja Bravo!-festivaalin sivuilta.

Odotan myös innolla ensi vuoden festivaalia, silloin minimesenaattikin on jo isompi ja ainakin tänä vuonna pienihmisille on kivan kattava tarjonta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...