torstai 5. toukokuuta 2016

Tulossa: A Couple of Little Things (Food Camp Finland)

Marije Vogelzang kertoo Lampa-salissa aiemmista teoksistaan.

Yllättävät vapaapäivät mahdollistavat osallistumisen myös päiväsaikaan järjestettyihin tilaisuuksiin, joten muutama viikko sitten kävin ravintola Olon Lampa-salissa kuulemassa Food Camp Finlandin pressiä heidän Helsinki Design Weekille tuomastaan Marije Vogelzangin teoksesta A Couple of Little Things. Teos tullaan esittämään samaisessa salissa ja yleisö osallistuu siihen ruokaillen.

Esityksen ainutlaatuisesta luonteesta siitä itsestään ei paljastettu juuri mitään, vaan tilaisuudessa keskityttiin lähinnä kertomaan Vogelzangin aikaisemmista töistä ja food designin eli ruokailumuotoilun historiasta. Sen verran kuitenkin tiedetään, että teos tulee pohjautumaan sotalapsiteemaan ja ottamaan kantaa tämänhetkiseen pakolaisongelmaan. Lampa-salissa esillä oleva Pekka Paikkarin valtava Historian kerrostumia -taideteos tullee myös keskustelemaan teoksen kanssa, sillä se on tehty kiitollisuudenosoituksena Ruotsin kansalle yli 80 000 sotalapsen vastaanottamisesta.

Ruokailumuotoilu tai food design oli itselleni täysin vieras termi ja toi mieleen lähinnä opintoihini liittyvän molekyyligastronomian. Vogelzangin aikaisemmissa teoksissa on ollut kuitenkin kyse aivan muusta kuin kemiasta ellei sitten siirretä ajatusta luonnontieteistä ihmisten välisiin suhteisiin. Itseäni kosketti erityisesti tilaisuudessa esitelty teos Eat Love Budapest, jossa romaninaiset ruokkivat yleisöä ja kertoivat samalla omasta elämästään ja tarjoilemaansa ruokaan liittyvistä muistoista. (Teoksesta kertovat videon voin katsoa Youtubesta, suosittelen.) Vogelzangin ajatukset ruoasta ja ruokailutilanteen merkityksestä ja ihmissuhteista olivat huikean kiinnostavia ja inspiroivia, mahtavaa että tällaista taidetta voi tehdä.

Tilaisuuden lopuksi nautimme lounasta ravintola Olon tarjoilemana ja jos A Couple of Little Thingsin ruoka tulee olemaan mitään sen kaltaista, olen tyytyväinen. Toivotan tässä samalla Food Camp Finlandin tervetulleeksi suomalaiselle kulttuurikentälle ja omaan tietoisuuteeni. Ruoka ja taide ovat asioita jotka kiinnostavat, joten odotan mielenkiinnolla mitä kaikkea porukka saa tulevaisuudessa aikaiseksi.

A Couple of Little Things tulee siis olemaan yksi syyskuisen Helsinki Design Weekin tapahtumista. Esityksiä on kolmena iltana (6.-8.9.) kolme kappaletta kunakin, liput ovat jo myynnissä Tiketissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...