keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Lavalta: Supernova (Teekkarispeksi)

 Aria, Viktor ja Aatos. Kuva: Laura Vanhala

Kun tämä speksitouhu nyt lauantaina korkattiin, oli hyvällä kokemuksella mukava jatkaa Teekkarispeksin pariin. Vuorossaan 26. teekkareiden speksi Supernova esitetään Aleksanterin teatterin komeissa puitteissa. Hulppea ympäristö tuleekin tarpeeseen, sillä esitykseen on panostettu.

Supernova vie katsojan Ceres-asteroidille vuoteen 2404. Kajon suku hallitsee lujalla otteellaan ja matriarkka Luhta (Henna Partanen) kouluttaa tyttärestään Kaidasta (Kirsti Larja) kovaa vauhtia seuraajaansa. Perheen yhteispeli kuitenkin rakoilee, kun veli Viktor (Heikki Slåen) innostuu keksijäkilpailussa äidin tuomitsemasta kvanttiplekseristä. Viktor hyppää keksijäpariskunta Arian (Ilona Kuusela) ja Aatoksen (Jari Vepsäläinen) joukkoon ja nousujohteinen Viima-yritys alkaa kilpailla Kajo-konsernin kanssa tosissaan. Onko suku kuitenkin tärkein vai viekö valta Kajon perheen erilleen? Ja miten kylmäkatseinen neuvonantaja Irina (Aiju Heinonen) ja hohtobloggaaja Janus Hurme (korkeissa koroissaan loistava Saban Ramadani) upeine posseineen (oikeesti jätkät, vau!) liittyvät tähän kaikkeen?

Suoraan sanottuna tarina olisi toiminut esityksenä ihan näinkin, sillä käsikirjoitus on hiottu hyvin. Omstartit kuitenkin onnistuvat pitämään paikoin synkäksikin muuttuvan tarinan keveänä ja humoristisena kokemuksena. Kun esityksiä on alla jo useampia, lähtevät näyttelijät hanakasti mukaan yleisön ehdotuksiin ja paikoin lavalla taivutaan varsin herkullisiin suorituksiin ja saadaan nerokkaita älynväläyksiä. Myös bändi on sähäkästi mukana ja taitava bändi muuten onkin. Komiat sovitukset oli kappaleista tehty ja omstart-kappaleet olivat mahtavaa lisänautittavaa!

Janus ja "pojat". Kuva: Laura Vanhala

Lavalla nähdään toki myös tanssia ja sen lisäksi myös todella mainioita pariakrobatianumeroita. Koreografiat ovat näyttäviä ja paikoin jopa hengästyttäviä. Hommaa on selvästi treenattu ihan ajatuksella ja varmuus näkyy lavalla hienosti. Kokonaisuus on toki hiottu muutenkin: puvustus on tehty viimeisen päälle, itse olin havaitsevinani jotain viittauksia Final Fantasy X -peliin, ja rekvisiittaan on panostettu. Esimerkiksi hohtavat ilmarium-kivet ovat sievää silmäkarkkia.

Tässä vaiheessa on myös kehuskeltava, että oli siellä lavalla tuttujakin. Ostin kuitenkin lipun ihan itse, joten sillä perusteella kehtaan kyllä ihan ääneen kehuakin että on se hienoa tuntea noin taitavia ihmisiä. Pus teille toverit! Ja laitetaan samalla muullekin työryhmälle, koska tätä oli ilo katsoa. Jäi tavattoman hyvä fiilis.

Ensi keväälle aikataulutamme ehdottomasti Teekkarispeksin taas ohjelmaamme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...