perjantai 6. maaliskuuta 2015

G. Willow Wilson & M.K. Perker: Air #1-4


Toisinaan kirjastosta tarttuu käteen yllätyksiä. Olin tuossa taannoin hiippailemassa Itäkeskuksen kirjastossa tutustumismielessä ja jumituin sarjakuvahyllylle. Sieltä tuli kaapattua mukaan G. Willow Wilsonin ja M. K. Perkerin Airin kaksi ensimmäistä osaa. Ekan osan luettuani varasin sitten samoin tein kaksi viimeistäkin, lyhyt sarja kun olisi varmasti parhaimmillaan luettuna nopeaan tahtiin.

Ja olihan se. Sarjakuvassa seikkailee lentoemäntä Blythe, jonka ammatinvalinta on kummallinen siinä mielessä että nainen kärsii todella pahasta lentopelosta. Eräällä turhankin tapahtumarikkaalla lennolla Blythe onnistuu ihastumaan salaperäiseen Zayniin, joka saattaa olla terroristi tai sitten ei, ja kun mies katoaa, on hänet toki löydettävä. Sarjan yksi kantavista voimista on nimenomaan tämä Blythen ja Zaynin parisuhde tai oikeastaan sen aloittamisen vaikeus.

Se ei kuitenkaan ole se olennaisin homma tässä. Blythe saa nimittäin tietää myös sen, että lentoyhtiö jolle hän työskentelee on kehittämässä aivan uudenlaisia lentokoneita, joissa käytetään hyperprax-menetelmää. Siinä lentäjä siis lentää konetta, öh, ajattelemalla symboleja ja liikkuu kartalla ajatustensa mukaan. Enpä näköjään osaa selittää. Mutta tavattoman kiinnostavaa se on ja mukana on myös historiallista meininkiä, tuttuja menneisyyden hahmoja ja sitten vielä toki salaliittoja, superpahoja pahiksia ja mainiot sivuhenkilöt. Blythe oli lisäksi mielestäni tavattoman mukava päähenkilö, ei yhtään vässykkä vaikka välillä vähän hukassa olikin.

Tämä kuvaukseni ei tee nyt lainkaan oikeutta Blythen tarinalle, mutta uskokaa nyt että hyvä on. Perkerin kynänjäljestä en aina ihan innostunut, liikaa viivoja minun makuuni, mutta toisaalla sitten se olikin ihan todella miellyttävää katseltavaa ja Wilsonin käsikirjoitus korvasi sitten näitä puutteita. Että kyllä kannatti satunnaisotannalla lainata sarjakuvaa kirjastosta.

Sarja koostuu osista:

G. Willow Wilson & M. K. Perker: Volume 1: Letters from Lost Countries. Vertigo, 2009.
G. Willow Wilson & M. K. Perker: Volume 2: Flying Machine. Vertigo, 2009.
G. Willow Wilson & M. K. Perker: Volume 3: Pureland. Vertigo, 2010.
G. Willow Wilson & M. K. Perker: Volume 4: History of the Future. Vertigo, 2011.

HelMet-haasteesta kuittaan näillä kohdan sarjakuva-albumi tai romaani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...