perjantai 13. maaliskuuta 2015

Lavalta: Eden Live! (Wannabe Ballerinas)


Joskus sosiaalinen media vie aarteiden jäljille. Ryhdyin syksyllä täysin sattumalta seuraamaan Instagramissa nimimerkkiä wannabeballerinas. Pian kävi ilmi, että nimimerkin takana on helsinkiläinen aikuisbalettiporukka Wannabe Ballerinas ja heiltä olisi tulossa uusi esitys, Eden Live!, maaliskuussa. Harjoituskuvat, tyllivuoret ja kaikki se kuvista hyökyvä hyvä fiilis kannustivat hankkimaan liput tämän luomistapahtumaan. Torstaina suhailin sitten sopivasti omalta balettitunnilta kohti Suvilahtea.

Edenissä kuhisee. Jumala on päättänyt järjestää tosi tv-kilpailun Eden Live, jossa katsotaan mikä laji onnistuu täyttämään maan nopeiten. Eden-Aatamille luodaan kaveri, Eden-Eeva, kylkiluusta ja kilpailukumppaneina on ainakin paratiisilintuja ja jäniksiä. Kuka voittaa, hairahtuuko joku maistamaan hyvän ja pahan tiedon puusta ja mahtaako Aatami olla ollenkaan kiinnostunut Eevasta? Nämä asiat selviävät vain katsomalla silmä kovana Eden Liveä.

Jumalan kommenttien ja päiväkirjahuonehetkien lomassa nähdään sitten ne esityksen parhaat palat eli itse ballerinat. Sanon tähän heti alkuun, että meno on mahtavaa. Lavalla nähdään lähes kolmekymmentä ballerinaa, jotka eivät kyllä mielestäni ole mitään wannabeita vaan upeita, asenteellisia tanssijoita. Tekemiseen keskitytään täysillä, mutta ei otsa rypyssä vaan menosta nauttien. Erityisen onnistuneen liikkeen voi havaita myös tanssijan kasvoilta, pieni hymy välähtää ja sitten taas keskitytään.

Ja ne koreografiat! Niissä ei oltu himmailtu, sillä joukkokoreografioissa ei tyydytty samojen liikkeiden hinkkaamiseen. Ryhmät tekivät omat sarjansa ja kaikesta muodostui upea kokonaisuus. Se piruettien, grand battementejen ja ojentuneiden nilkkojen määrä, huh! Myös yksilö- ja paritanssikohdissa huomaa katsovansa innoissaan ja haltioituneena, upeaa. Hatunnosto siis sekä koreografi Henna Riikoselle että kaikille tanssijoille, tätä on selvästi rakkaudella hiottu ja harjoiteltu.

Muutenkaan ei oltu jääty puolitiehen. Lavalla nähdään ties kuinka montaa eriväristä tylliä, asut ja lavastus on mietitty ja musiikki raikaa rytmikkäästi taustalla. Asuvaihdot tehdään rivakasti ja tanssi jatkuu taas. Eden Live! on kokonaisvaltainen show, jonka osaset on suunniteltu hyvin ja sitten naksauteltu kohdilleen. Tunnin ajan ei voi tehdä muuta kuin fiilistellä sitä hyvää meininkiä ja ihailla, kuinka kevyeltä kaikki näyttää vaikka tietää liikkeiden olevan raskaita ja sitten kun niitä vielä tekee tunnin niin tsipidipi vaan.

Esitys oli myös interaktiivinen siinä mielessä, että katsojat saivat luvan kanssa twiittailla esityksen aikana ja kommentit nostettiin sitten screenille tasaisin väliajoin. Tanssikohtauksissa twiittejä ei näkynyt, mikä helpotti koreografioiden seuraamista, mutta rullailevien tekstirivien kanssa kuultiin sitten puolestaan Jumalan repliikkejä ja lavallakin tapahtui, joten olo oli paikoin hieman jakomielinen. Idea oli joka tapauksessa hauska ja toteuttamisen arvoinen. Selvästi pitäisi harjoitella twiittailemaan ilman näköyhteyttä omaan ruutuun niin onnistuisi tämä livemeininkikin.

Huh. Tulipas nyt hehkutettua, mutta ihan ansaitusti. Tästä tuli hyvä mieli.

Koska voin näin tehdä, niin kiitän vielä kaikkia tanssijoita. KIITOS Jenni Jauri (Aatami), Heidi Ovaska (Eeva), Karolina Granlund, Piia Haataja, Hanni Holmström-Kuokkala, Anita Hyppönen, Katariina Kangas, Laura Lehtinen, Essi Lindberg, Hannele Luukkainen, Maria Lähdesmäki, Piia Lääveri, Niina Miikolanniemi, Jenni Mäenpää, Emma Nikkanen, Ira Nykänen, A-k Pohjola, Emma Reponen, Anni Ritari, Anna Routti, Elina Rundell, Hanna Rundell, Aiju Tikkala, Annika Väisänen, Maria Väisänen, Liisi Ylönen, Riikka Kuukka (Jumala), Elina Hakola, Kiira Laine, Anni Saarinen ja Isa Väkiparta. Teidän tanssinne teki sielulle hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...