tiistai 13. toukokuuta 2014

Raameissa: Myrtsikissoja Rikhardinkadun kirjastossa


Harmaata sadepäivää piristi käynti Rikhardinkadun kirjastossa. Kolmannen kerroksen Käytävägalleriassa on esillä ystäväni Elli Maanpään akvarellinäyttely Grumpy Cat With Friends. Töiden pääosassa komeilee internetistä tuttu Grumpy Cat, suomalaisittain myrtsikissa, tovereinaan erilaisia muita eläimiä.

Myrtsikissa esiintyy kaiken kaikkiaan viidessätoista akvarellissa. Suurimmassa osassa töitä kissan seurana on erilaisia lintuja, seikka joka viehätti minua kovasti. Suuremmissa akvarelleissa kissan seurana poseeraavat muun muassa suloinen possu ja mainio pöllö ja sammakko (alla).


Näyttelystä tuli hyvä mieli ja ulkona piiskaava sade unohtui pian. Itse pidin kovasti satukirjamaisen oloisista kissoista eläinkumppaneineen. Kissat olivat myös kaikki omansa näköisiä, vaikka myrtsiys niitä yhdistikin. Suuremmat työt on maalattu viime kesänä, kun taas pienemmät työt tehty hieman ennen näyttelyä. Pienemmissä viiva on huolettomampi, mutta tyyli on tunnistettava.

Elli on ystäväni ja siten näkemykseni näyttelystä toki hyvin subjektiivinen. Toisaalta voin kertoa pitäväni töistä sen verran paljon, että kotimme seinältä löytyy Ellin töitä kaksi ja yksi työ kulkee jatkuvasti mukanani tatuoinnin muodossa. Oma suosikkini töistä oli mahdollisesti numero 6 (ensimmäisessä kuvassa vasemmalla), jossa myrtsikissa poseeraa viisaan variksen kanssa.

Myrtsikissoja ehtii käydä katsomassa Rikhardinkadulla koko toukokuun ajan, suosittelen lämpimästi! Ellin töihin voi myös käydä tutustumassa täällä.


*** 

Täytyy tähän loppuun vielä yleisesti kehua Rikhardinkadun kirjastoa. Vaikka oma lähikirjasto on kovin rakas, oli ihanaa kävellä ja katsella kirjoja kolmessa kerroksessa. Rikhardinkadulla tila on mielestäni myös otettu hienosti käyttöön ja kirjat ovat hyvin esillä. Mieltä ilahduttivat myös Liisa ihmemaassa -teemaiset pöydät ja elementit.

ps. Olkoon tämä postaus myös ensimmäinen ns. Raameissa-postaussarjaa, joka toivottavasti tulee saamaan jatkoa tulevaisuudessa.

7 kommenttia:

 1. Hehee, mainio on juuri oikea sana kuvaamaan näitä töitä! Voi kun pääsisi katsomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi Talle käymään Rikussa jos olet Helsingissä päin!

   Poista
 2. Kiitos Linnea ihanasta näyttelypostauksesta! Sydäntä lämmittää kauniit sanasi. Saanko linkittää tämän postauksen myös näyttelyn sivulle? t. Ei-Niin-Myrtsi-Elli :)

  VastaaPoista
 3. Hahaa, aivan mainion näköisiä töitä! Olen niin kissaihminen kuin olla ja voi, ja Grumpy Cat on sairaan söpö, joten pakko piipahtaa kyllä Rikhardinkadulla, kun pääsen Helsinkiin ensi viikolla. En malta odottaa! :D Kiitos tästä vinkistä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...