keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Lavalta: Café de Abejasin Kammerkabarett (Savoy)

Kuva: Juha Reunanen / Reunanen Photography

Kevään konserttitapaus itselle oli ehdottomasti Café de Abejasin Kammerkabarett, joka nähtiin Savoyssa 21.5. Olimme, minä ja mies, odottaneet jo kovin. Liput parven ensimmäiseltä riviltä oli hankittu aikapäiviä sitten. Sadekaan ei pidätellyt, lähdimme junalla kohti keskustaa ja Kasarmikatua.

Café de Abejasiin törmäsin ensimmäisen kerran Soiva kortteli -tapahtumassa muutama vuosi sitten. Kaupunginmuseossa esiintynyt duo hurmasi ensikuulemalta ja samana vuonna ilmestynyt ensimmäinen levy on ollut meillä ahkerassa kuuntelussa. Olemme olleet kuulemassa duoa jo useamman kerran, mutta Kammerkabarettin luvattiin olevan jotain erikoista. Lavalla nousisi Laura Reunasen ja Jere Waltteri Rallin lisäksi sellisti Saara Viika, perkussionisti Ilari Launonen ja ihastuttava muusa Noora Palotie.

Väliajallisen konsertin tunnelma oli upea ja hieman nyrjähtänyt, hyvällä tavalla. Tuntui, kuin olisi ollut jossain hämyisessä kellaritilassa, ei suinkaan Savoyn salissa. Lavalle katsoessa huomaa tarkkailevansa vuoroin soittajia, vuoroin Palotien nykysirkusta. Koreografiat on suunniteltu taiten, kaikki käy yhteen.Viimeisen päälle ovat myös valot ja puvustus.

Konsertin aikana kuultiin lähes kaikki Mascot Moth -albumin kappaleet ja liuta uusia. Itse ilahduin pitämieni (I'd teach you how to) Fly- ja Mascot Moth -kappaleiden kuulemisesta. Uusista mieleen jäivät erityisesti insrumentaalinen Irma Vep Quickstep ja Waiting for the Roses. Odotettuna lopetuksena kuultiin surullinen mutta kaunis The Captain and the Widow (jonka musiikkivideon voitte katsoa täältä).

Noora Palotien performanssi oli myös upeaa katsottavaa ja sopi musiikkiin oivallisesti. Erityisesti toisen puoliajan aloittanut La Beauté ja Le Grand Feu olivat tyylikkäitä. Tai oikeastaan, kaikki oli tyylikästä, upeaa. Kehun nyt paljon, mutta en syyttä.

Kiitos Café de Abejas, kiitos Savoy. Toivon, että tällaisia iltamia järjestetään tulevaisuudessa vielä monta. Minä tulen paikalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...