sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Lavalta: Fawlty Towers (Teatteri Tuike)

Kuva: Teatteri Tuike

Kuinka onkaan niin, että nyt tuntuvat kaikki katsomani komedialliset näytelmät olevan aivan huippuhyviä. Ei sillä, hyvä näin. Tänään siis sai lähteä hymy korvissa tuosta naapuriteatterista, Teatteri Tuikkeesta, jossa nuorten teatteriryhmä Säihkeen esitys Fawlty Towers jaksoi naurattaa.

Fawlty Towers perustuu samannimiseen BBC:n televisiosarjaan, jota Suomessa on esitetty nimellä Pitkän Jussin majatalo. Esityksen käsikirjoituksen on sarjan pohjalta työstänyt ohjaaja Nina Rinkinen. Itselleni kyseinen sarja oli tuttu vain nimeltä, mutta se ei menoa haitannut lainkaan.

Fawlty Towers on hieman erikoisen Basil Fawlty ja hänen rautaisen vaimonsa Sybilin pyörittämä hotelli, jossa majailee jos jonkinlaista väkeä. Basilin toive olisi saada paikalle hieman yläluokkaisempaa joukkoa, sillä kaikenkarvaiset vieraat aiheuttavat jos jonkinlaista päänvaivaa. Ei sillä, hankaluuksia aiheuttaa myös henkilökunta ja erityisesti huonosti kieltä puhuva espanjalainen Manuel. Noin tunnin mittaisessa esityksessä ehditään jahdata rottia, stressata terveystarkastajan käyntiä, aiheuttaa vaivaannuttavia tilanteita ja vaikka mitä muuta.

Ja sanottakoon se sitten vielä uudelleen: esitys on erinomainen. Komediallisuus on hallussa, esimerkiksi stereotyyppiset hahmot on tehty juuri sopivan tunnistettaviksi, ja ajoitukset ovat kohdallaan. Erityisesti pidin sirosti sipsuttavasta Manuelista sekä dramaattisesta rouva Chasesta Prinssi-koirineen. Esityksen jälkeen posket tuntuivat jähmeiltä jatkuvasta hymyilystä ja naurusta. Tällaista soisi komedian aina olevan!

Ainakin tiistaina ehtii vielä Tuikkeeseen esitystä katsomaan, suosittelen lämpimästi. Kiitokset työryhmälle sunnuntain piristyksestä!

2 kommenttia:

  1. Mie on sulle kateellinen! Musta tuntuu, etten mä koskaan törmää komediaan, joka naurattaa enemmän kuin kiusaannuttaa. Siis rehtiin komediaan, en tragikomediaan tms. hybridiin. Ihanaa, vatsalihakset treenaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun pitää nyt vaan mennä katsomaan komedioita, joita suosittelen. ;) Oli kyllä jotenkin ihanaa tänään, mainio meininki lavalla ja just hyvä pituus, ah.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...