torstai 10. huhtikuuta 2014

Aleksi Delikouras: Nörtti: New Game


Kun Aleksi Delikouraksen Nörtti: New Game (Otava, 2012) julkaistiin, muistan vilkaisseeni sitä kirjakaupassa. Mikäköhän ihme kirja tämä on? Myöhemmin kirjasta alkoi kuulua kehuja kohderyhmän suunnalta ja sitten vielä kirjablogeistakin. Opus sattui satunnaisella kirjastoreissulla käteen ja päätin hypätä rohkeasti kyytiin.

9. elokuuta

Heräsin iltapäivällä, 
Pelasin koko päivän.
En mennyt nukkumaan.
Hege91 on pelle.

Nörtti koostuu yläkouluikäisen pojan päiväkirjamerkinnöistä. Nimimerkillä DragonSlayer666 pelaa päivät pitkät tietokoneella, juo Pepsiä ja haaveilee punatukkaisesta tytöstä. Koulunkäynti mättää, kaverit ovat idiootteja ja fruittarit ärsyttäviä. Teinieloa päästään seuraamaan noin puolen vuoden verran ja siinä ajassa ehtiikin sitten tapahtua kaikenlaista jännittävää.

Tunnen itseni nyt vähän tädiksi tätä kirjoittaessani, samoin kohderyhmään kuulumattomaksi, mutta täytyy silti myöntää että kyllä minä tästä pidin. Kirja oli nopealukuinen, viihdyttävä, hauskakin. Käsittääkseni se myös jossain määrin pohjaa tositapahtumiin, tai ainakin Delikouraksen kuvaamiin Nörtti-dokumentteihin jotka löytyvät YouTubesta. Oli miten oli, tapahtumarikasta elämää tämä DragonSlayer666 ainakin elää.

Itselleni Nörtti näyttäytyi jonkinlaisena tämän ajan Bertin päiväkirjojen Bertinä. Molemmissa kaverit ovat melkoisen idiootin oloisia, tytöt kiinnostavat ja päiväkirjaa pidetään. DragonSlayer666 ei tosin riimittele nolosti. Ja omasta Bertien lukemisestanikin on jo vuosia. Mutta kuitenkin.

En yhtään ihmettele, että Delikouraksen kirja on saanut niin paljon suosiota. Kirja on helposti lähestyttävä, helppolukuinen ja sopivan toiminnantäyteinen pitäen silti jalat pääosin maassa.

Morre ei löytänyt tästä mitään moitittavaa, hdcanis viihtyi molempien osien parissa.

Aleksi Delikouras: Nörtti: New Game
Otava, 2012. 206 s.
Kansi: Aleksi Delikouras

2 kommenttia:

 1. Moni on pitänyt Nörtistä. En varmaan itse lue kirjaa ainakaan ihan heti, mutta teillä on aika ihana kotinörtti siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös, Katja! Meidän kotinörtti osaa tosin lähinnä vain lätkiä näppäimistöä tassuillaan hankalilla hetkillä.

   Nörtti on kyllä nuortenkirjana mielestäni oikein mainio. Leppoisa, ei liian pitkä, tapahtumarikas, yläaste-elämässä kiinni.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...