lauantai 15. helmikuuta 2014

Liikkuvaa kuvaa: The Lego Movie (2014)

Warner Bros etc.

Ystävänpäivän leffatarjonta ei näyttänyt kovin hempeältä, joten valitsimme vähiten ahdistavan ensi-illan ja painuimme katsomaan The Lego Movieta (2014). Suomenkielistä nimeä Lego elokuva en osaa käyttää, koska välilyönteineen se kuulostaa jotenkin surulliselta.

Odotukseni olivat elokuvan osalta aika nollissa, traileri nyt oli sentään näyttänyt ihan hauskalta. Näiltä pohjilta olikin sitten mahtavaa uppoutua kunnianhimoisesti ja rakkaudella tehtyyn animaatioon.

Tarina alkaa siitä, kun täysin järjestelmään sopeutunut tavallinen keltanaamainen Emmet löytää rakennustyömaalta pièce de résistancen. Tämä vapauden palanen on ainoa asia, jolla voidaan estää pahaa Lord Businessta toteuttamasta suunnitelmiaan. Luvassa on siis eeppistä seikkailua, joka yhdistelee sujuvasti matrixmaisuutta, huumoria, supersankareita ja tietysti siinä on paljon, paljon legoja. Juonikuviota ei sen kummemmin kannata availla, koska yllätyksiä riittää ja niistä nauttiminen on suuri osa elokuvan viehätystä.

The Lego Movie paahtaa eteenpäin kuin viimeistä päivää ja on aivan yhtä energinen kuin tunnusbiisinsä Everything is awesome. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita siis riittää. Elokuvan jälkeen olo oli vähän jyrän alle jäänyt, mutta hyvällä tavalla. Biisi looppaa päässä kuin viimeistä päivää ja on pakko sanoa siipalle vielä n:nnen kerran, että olipa hyvä elokuva.

Animaatio on tehty viimeisen päälle ja kaikki on rakennettu legopalikoista. Oli kyseessä sitten vesi tai tuli, siihen on palikka. Elokuva osaa myös nauraa itselleen, kritisoida yhteiskuntaa ja sen kummallisuuksia orwellmaisesti sekä jopa piikitellä hieman jopa itse lego-firman tiettyjä periaatteita.

Kokonaisuutena The Lego Movie oli oikeastaan, no, loistava. Se on hauska, värikäs, ovela ja tyylillä tehty. Hahmot ovat mainioita, palikoiden historia on otettu huomioon ja juoni on kerroksellisuudessaan erittäin hieno. Lisäksi ainakin englanninkieliseen versioon on valittu mainioita ääninäyttelijöitä hurmaavasta Morgan Freemanista sähäkkään Elizabeth Banksiin.

Menkää ihmeessä katsomaan. Sopii lapsille ja aikuisille, sopivasti toimintaa, vähän jännitystä (muttei pelottavuuksiin asti), viittauksia kulttuurikentällä suuntaan jos toiseen, toimivaa huumoria ja hyvä tarina.

Onkohan meillä muuten legoja jossain?

8 kommenttia:

 1. Meidän poika on tänään menossa kavereineen katsomaan tätä. Kiva kuulla, että se oli noin hyvä!

  VastaaPoista
 2. Tosi mukavaa, että kirjoitit tästä. Meillä tämä on harkinnassa, joten mukava tietää etukäteen, että tämä on ihan oiva pläjäytys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Omppu! Toivottavasti pidätte jos menette katsomaan!

   Poista
 3. Mun pitäs mennä kummipojan kans elokuviin joku päivä. Taidetaan mennä kattomaan tää, jos kerran tosiaan oli noin hyvä! Oletin jotenkin että nämä Lego-jutut on tosi latteita yritelmiä, mutta PC-pelitkin on kuulemma hyvin tehty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, Maukka, jos yhtään inspiroi! Mies on pelannut myös niitä pelejä ja tykännyt kyllä, tässä on tosin menty vielä pitemmälle ja tehty kaikki mahdollinen (ja mahdoton) legoista.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...