torstai 20. helmikuuta 2014

Lavalta: Sibelius-Akatemian Folk Big Bandin levynjulkistuskonsertti (Musiikkitalo)

Meininki oli niin riemukas, että yhtyeestä ei saanut tarkkaa kuvaa.

Jos minulta kysytään musiikkimakuani, en ensimmäisenä tule listanneeksi kansanmusiikkia. Oikeastaan vähän nolosti osaan nimetä vain kaksi kansanmusiikkiyhtyettä, ja toinen niistä on Sibelius-Akatemian Folk Big Band. Olen nähnyt tämän yhtyeen livenä aikaisemmin kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla olen ollut aivan myyty. Niin olin nytkin.

Tosin unohdin tietysti ostaa liput tähän konserttiin ja ne ehtivät loppua lippukaupasta. Onneksi mies oli hereillä, kun tiistaina niitä vapautui muutama, ja kärppänä nappasi meille omat. Niinpä marssimme keskiviikkoiltana Musiikkitaloon (jossa vierailin ensimmäistä kertaa) ja sen loppuunmyytyyn Sonore-saliin.

Siba Folk Big Band veti, odotusteni mukaisesti, aivan huikean konsertin. Jo aloitus, kaunis ja kuvaelmallinen Metsän sävel sai karvat nousemaan pystyyn. Kuinka voikaan olla näin taitavia muusikoita ja esiintyjiä. Konsertin aikana kuultiin kokoelma levyn kappaleita ja tunnelmat vaihtelivat haikeista riemukkaisiin. Noin neljäkymmentä muusikkoa ja laulajaa pistivät parastaan ja yleisö eli tunnelmassa mukana. Laulun Suomesta spiikkaus sai aikaan ihastuneen huokauksen yleisön joukossa ja juhlava Promootiokantaatti sai hiljentymään.


Etenkin konsertin loppupuolella innostuttiin. Esiintyjät kuoriutuvat virallisista esiintymisasuistaan ja tilalle tulee glitteriä, saippuakuplia, hassuja hattuja ja laseja. Esimerkiksi Paimendiskon aikana tunnelma on katossa ja ainut puuttuva elementti oli tanssilattia. Onneksi esiintyjillä oli selvästi lavalla hyvä meininki, siitä sai virtaa itsellekin.

Erityismaininnat hilpeälle kitaraporukalle, asenteellisille harmonin soittajille ja upealle triangelisoitannalle. Ja kuka olisikaan arvannut, että kanteleet ja nokkahuilut voivat olla todellisia bilesoittimia? Oikeastaan koko yhtyeelle voisi antaa vielä erikseen aplodit, sillä esiintyminen selvästi oli kivaa ja tunnelma välittyi myös katsomoon mitä mainioimmin.

Huikea keikka päätettiin Musiikkitalon aulaan. Tunnelma oli riemukas. Ja riemukkaita, tai vähintään hämmentyneitä, olivat myös paikalle eksyneet turistit jotka pääsivät todistamaan konsertin viimeisiä sointuja.

Loistava konsertti, mahtava yhtye. Suosittelen lämpimästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...