sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Korkeasaaren Pääsiäissaari-tapahtuma


Pääsiäisviikonloppuna on mukava puuhata jos jonkinlaista. Yksi hyvä kohde on Korkeasaaren jokavuotinen Pääsiäissaari-tapahtuma, jonne ehtii vielä hyvin huomenna eli maanantaina.

Olen aiemmin maininnut täällä kuulumisestani Korkeasaaren teatteriin (jolla on muuten rekrytointi käynnissä just NYT!). Tänä vuonna en itse ehtinyt Pääsiäissaaren näytelmään lavalle asti, mutta pitihän sitä käydä katsomassa mitä toverit ovat saaneet aikaan. Tämän vuoden näytelmän nimi on Korkeasaari kodiksi ja sen on ohjannut ja käsikirjoittanut Laura Madekivi.

Näytelmässä Pääsiäissaarella asustavat patsastelijat ovat päättäneet muuttaa Korkeasaareen, omalla saarella kun ei enää ole resursseja elämiseen. Korkeasaaren Karhurouva Vatukka ei kuitenkaan ole valmis luovuttamaan saartaan vieraiden käsiin, vaan järjestetään Korkeasaari kodiksi -kilpailu. Kilpailun voittaja saa saaren hallintaoikeuden. Kuinka käy Korkeasaaren asukkaiden?


Korkeasaari kodiksi on koko perheelle tarkoitettu noin 20 minuuttia kestävä musiikkinäytelmä. Me olimme katsomassa ensimmäistä virallista esitystä lauantaina. Sali oli varsin täynnä ja yleisön ikähaarukka noin nelivuotiaasta nelikymppiseen. Etenkin lapsikatsojat vaikuttivat viihtyvän hyvin ja innostuivat äänestysmahdollisuudesta ja olihan sitä hymyä myös vanhempien kasvoilla!

Seuraavan kerran Korkeasaaren teatterin juttuja pääsee varmimmin seuraamaan Kissojen yössä elo-syyskuun korvilla.

***
Väittäisin tätä lomalaista kierteishäntäskinkiksi.

Korkeasaaressa käydessä kannattaa toki myös tiirailla eläimiä. Talvi on siinä mielessä otollista aikaa vierailla saaressa, että eläimet ovat viileämmällä säällä yleensä varsin aktiivisia. Esimerkiksi isot kissat liikuskelevat usein reippaammin kuin kesähelteillä. Karhutkin ovat jo tässä vaiheessa vuotta heräilleet talviunilta.

Stadin gundit muuttivat saareen viime vuoden lopulla.

Lisäksi Amazonia- ja Africasia -taloissa pääsee tiirailemaan eksoottisempien alueiden eläimistöä. Omia suosikkejani ovat suloiset tamariinit. Hellyyttävä oli myös pesimispuuhiin valmistautuva siniara, joka oli luopunut kaikista päähöyhenistään. Enpä ole ennen nähnyt kaljua papukaijaa.

Keisaritamariini.

Eli vaikkette nyt ehtisi pääsiäsmaanantaina Saareen niin menkää ihmeessä tässä kevään aikana!

Moai-patsaat.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...