sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Kirjanmerkkihaaste


Kirjaurakka-blogin Raisa esitteli marraskuun puolella oman kirjanmerkkinsä ja haastoi kanssabloggaajat tekemään samoin. Minä olen itse melkoisen merkkiuskollinen lukija. Edesmennyt kirjanmerkkini, joka oli suorakaiteen muotoinen, pahvinen ja lukion kirjastosta saatu, oli mainosmerkki Paolo Coelhon silloin uusimmasta kirjasta Yksitoista minuuttia. Tämä kyseinen merkki kulki kanssani noin kuusi vuotta ja lienee edelleen jonkin laatikon pohjalla, mutta en nyt löytänyt sitä tähän hätään.

Nykyinen kirjanmerkkini löytyi Pariisista ja on ihanan Shakespeare & Company -kirjakaupan mainosmerkki. Merkki on samanmuotoinen kuin Coelho-merkkini ja alkaa jo uhkaavasti osoittaa kulumisen merkkejä, kuten yläkuvasta näkyy. Coelho-merkki taisi ehtiä revetä taitekohdastaan kolmisen kertaa ennen kuin joutui vaihtoon.


Shakespeare-merkki kulkee mukana matkakirjani välissä, siis sen kirjan joka milloinkin reissaa laukussa mukana. Yöpöytäkirjalla on tietysti oma merkkinsä ja sekin on näitä pahvisia suorakaiteen muotoisia. Pöllömerkin olen tainnut saada joskus jostain lahjaksi, mutta en millään muista että mistä ja keneltä. Siitä tosin huomaa, että se ei juurikaan reissaa: kulumaa ei ole nimeksikään.


Yleensä pyrin käyttämään näitä kahta merkkiä, mutta toisinaan vaihtoehtoja ei ole ja on turvauduttava satunnaismerkkeihin. Tällä hetkellä esimerkiksi hammaspesukirjani kirjanmerkkinä on laastari, koska niitä löytyi sopivasti kylpyhuoneesta. Kuitteja en juurikaan käytä, ne ovat turhan lerpsuja, mutta erinäiset postikortit kelpaavat myös.

Millainen on sinun kirjanmerkkisi?

11 kommenttia:

 1. Näitä kirjanmerkkitunnustuksia on aina kiva lukea! hammaspesukirja on muuten myös kiva termi, joskus kaikkien pitäisi esitellä hammaspesukirjansa! (minun on tällä hetkellä Niels Fredrik Dahlin Viime kesänä ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, Sanna! Seuraavaksi sitten hammaspesukirjahaastetta kehiin!

   Poista
 2. Heh, hetken minun piti miettiä, mikä ihmeen hammaspesukirja, mutta sitten lamppu syttyi! Itselläni ei ole hammaspesukirjaa eikä siten myöskään hammaspesukirjanmerkkiä:D

  Otin itsekin osaa tähän haasteeseen ja sen inspiroimana päätin, että ryhdyn vihdoinkin aikuiseksi ja alan käyttämään oikeita kirjanmerkkejä, jollaisia en pahemmin ole omistanut. Yleensä minun kirjojen välistä löytyy kirjasto- tai kauppakuitti, parhaimmassa tapauksessa pala vessapaperia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, en tiedä Anna J onko hammaspesukirja mikään virallinen termi mutta käytänpä sitä nyt täällä iloisen satunnaisesti. "Oikeat" kirjanmerkit ovat mielestäni kivoja, koska niissä näkyy kuluma ja on hauskaa muistella, kuinka monessa tarinassa mikäkin merkki on ollut mukana.

   Poista
  2. Mikä siis on hammaspesukirja? :D

   Poista
  3. Hammaspesukirja on (minun määritelmäni mukaan) kirja, jota säilytetään kylpyhuoneessa ja jota luetaan hammaspesun ajan. Minä pesen helposti hampaita liian vähän aikaa, mutta kun lukee samalla kirjaa tulee pestyä paremmin. :)

   Poista
 3. Ihania kirjanmerkkejä sulla! Ja kiitos Linnea, sain huikean ihanan merkin sinulta postissa (olen meinannut unohtaa kiittää). Ihan minunlaiseni merkki! Saippuakin tuoksuu niin jumalaisen hyvältä, että tekisi mieli syödä se :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa! Ja ihanaa että tykkäsit! Toivottavasti saippua ei muhjuuntunut postissa, yritin paketoida sen mutta sitten kuori ei enää mahtunut postilaatikkoon :D

   Poista
  2. Ei se ollut yhtään muhjuna -postiljooni oli selvästi käsitellyt pakettia varoen. :-)

   Poista
 4. Hei, minulla on tuo sama pariisilainen kirjanmerkki. :-) Koska vierastan nykyään turhan tavaran ostelua, ostan matkoilta kirjamerkkejä ja peristeisten matkamuistojääkaappimagneettien ohessa. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä on siis käyty kirjaostoksilla. :) Meille hankitaan matkoilta erilaisia noppia.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...