maanantai 24. syyskuuta 2012

Kupista: Fazer + kuulumisia


Kaiken kiireen keskellä ehdin viime viikolla käydä erään bloggaajakollegan kanssa kahvittelemassa. Kävimme ensin kuuntelemassa Riikka Pulkkisen haastattelua hänen uuden romaaninsa tienoilta Akateemisessa ja suuntasimme sitten Fazerin kahvilaan Kluuvikadulle.

Minä vietän tällä hetkellä kokeilujaksoa, jonka aikana yritän syödä vehnättömästi ja punalihattomasti. Tämä rajoittaa luonnollisesti kakkujen syöntiä, mutta vitriinistä löytyi onneksi myös gluteenittomia vaihtoehtoja. Testiin päätyi muikean näköinen mustaherukkavalkosuklaamousseleivos. Hintaa tällä leivonnaisella oli muistaakseni 4,80, mutta kun en kuittia muistanut säästää en ole aivan varma.

Joka tapauksessa leivos oli todella mustaherukkainen, siis tyyppiä isoäidin mehu. Minä pidin kovasti, vaikka vähän sitten mietitytti että onko tähän nyt vain lorautettu tiivistettä turhan reilulla kädellä. Valkosuklaa maistui leivoksen sisältä löytyvissä suklaarakeissa, mukava suutuntuma.

Bongaa pöllämystynyt bloggaaja.

Vehnättömyyden lisäksi olen yrittänyt vähentää kahvinjuontiani noin yhteen kuppiin päivässä, joten kahvin sijaan otin kokeiluun teetä. Paitsi että tämäkään ei ollut teetä per se vaan hedelmähauduketta, kannullinen kustansi 3 euroa. Oli oikein hyvää, lämmittävää ja natsasi leivoksen kanssa. Kyytipoikana oli vielä mainiota keskustelua, joten tituleeraan tämän kahvilavierailun oikein onnistuneeksi.

***

Blogi on elänyt jonkinlaista syyshorrosta tässä syyskuun aikana. Aloitin ensimmäistä kertaa hieman pitemmät opettajan työt ja lukemisaikaa on jossain määrin syönyt tuntien suunnittelu, kokeiden väsääminen ja niiden korjaaminen. Tällä viikolla alkaisi uusi jaksokin ja minun pitäisi suunnitella kaikki opetus itse. Huhhuh sanon. Mutta mukavaa se on, tehdä oman alan töitä ja toisaalta myös se että tällaisessa pitemmässä sijaisuudessa oikeasti tutustuu myös niihin oppilaisiin ja voi suunnitella opetustaan sen mukaisesti.

Aikaa vie myös talon laitto kuntoon. Toissaviikolla saimme ilmalämpöpumpun, joka ainakin tähän mennessä on lupauksensa lunastanut. Myönnän auliisti, että kahvinkeitto sujuu mukavammin noin +20 kuin +10 Celsius-asteessa.

Sateista huolimatta toivottelen ihanaa syksyä teille kaikille!

4 kommenttia:

  1. Nam nam, oli hyvää! Kiitos vertaistukiseurasta vielä kerran. Unohdin muuten antaa sulle sen kirjan, se oli repussani, mutta sinnehän se edelleenkin jäi. Tsemppiä uuteen jaksoon! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi myös. Ja niinpäs jäikin, voi ei , taidamme joutua tapaamaan uudemman kerran. :) Ja kiitos!

      Poista
  2. Tsemppiä ja intoa töihin! Samoin ruokavaliokokeiluun.

    Ilmalämpöpumppu on meilläkin ja olemme olleet siihen erittäin tyytyväisiä. Talo pysyy lämpimänä ja sähköäkin säästyy.

    Ihanaa, värikästä syysviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja, tsempit otetaan ilolla vastaan. Kaunista viikkoa sinullekin!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...