keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Savikiekolta: Skip Zone

Skip Zone August Rockissa elokuussa 2011.
Easy going folk rock from Helsinki Finland. Peace, love and good vibes!
Niin lukee Skip Zonen facebook-sivun kuvauksessa ja laitoin lauseen tännekin kun en sitä paremmin osannut sanoa. Sopivan hipahtavalla kuusihenkisellä kokoonpanolla on hyvä meininki ja heitä on ilo kuunnella livenä, mutta niin myös levyltä.

Myönnän itse olevani enemmän country- kuin folk-tyttö eikä Skip Zonen musiikki sopisi minulle jokaiseen mielentilaan kuunneltavaksi. Parhaiten se sopii minulle kirkkaisiin aamuihin tai sadesumuisiin iltapäiviin, iltamusiikiksi se passaisi kotona mutta ajamiseen tarvitsisi myöhäisellä ajalla jotain poljennoltaan tiukempaa. Skippareiden musiikki tuo minulle mieleen lämpimät kesäillat, nurmikon vasten paljaita sääriä ja lämpimän tunteen siitä, että on hyvässä seurassa. Oma suosikkikappaleeni EP:ltä on Hanging Over Me.

Yhtyeen kokoonpanoon kuuluu kaksi kitaraa (Pyry Suomala ja Aaro Syrjänen), (kontra)basso (Teemu Vainio), urut ja muut kosketinsoittimet (Mikko Aspelin), rummut ja perkussiot (Mikael Tiittanen) sekä ajoittainen huuliharppu (Maria Pääkkönen). Kappaleet kynäilee pääosin Pyry Suomala ja hän myös huolehtii omalta osaltaan laulusta. Toista lead-laulupaikkaa pitää Maria Pääkkönen ja Pyryn ja Marian äänet soivatkin mukavasti yhteen. Koko yhtye soittaa leppoisasti ja hyvällä fiiliksellä, eniten pidän itse urkuosuuksista.

Skip Zone Libértessa kesäkuussa 2012.

Jos omistaisin avoauton, kuuntelisin Skippareita kruisaillessani maaseudulla tai rannikolla. Myös pyöräily kesäisessä illassa tavoittaa saman tunnelman. Toisaalta levy toimi myös mainiosti ajaessani viileänä alkusyksyn aurinkoisena aamuna autolla töihin, vielä paremmin olisi varmaan toiminut pyörällä ajellessa.

Suosittelen lämpimästi. Skip Zonen ensimmäisen EP:n voi kuunnella kokonaisuudessaan ilmaiseksi soundcloudissa ja keikkatietoja kannattaa väijyä yhtyeen facebook-sivuilta. Seuraavat minun tietooni tulleet keikat ovat 15.9. We Love Helsingin Soivassa korttelissa ja 26.9. paikassa Semifinal. Levystä on myös otettu uusi painos ja sitä voi tilata yhtyeeltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...