tiistai 25. syyskuuta 2012

Radioaalloilta: Pet Shop


Minulla ei ole niinkään kokemusta kuunnelmien kuuntelusta, mutta tämä kiinnosti sen verran että päätin kokeilla. Olen nyt kuunnellut Ylen radioteatterin esittämää Pet Shop -sarjaa kolmen jakson verran, ilmestyneenä niitä on jo neljä, ja olen täysin koukussa. Toisen jakson kuuntelin jopa kahteen kertaan, koska kuuntelin sitä samaa aikaa kun tein töitä ja halusin varmistaa olevani kärryillä. 

Ja mikäs siinä kuunnellessa, sarjassa on nimittäin kiinnostava juoni ja mainio toteutus. Sarjan on ohjannut Sakari Hokkanen, äänisuunnittelijana on Tiina Luoma ja ääninäyttelijöinä siinä ovat mm. Alina Tomnikov Kultakutrina, Mirjami Heikkilä Villikissana, Hannele Lauri Femme fatalena sekä herra Ylppö Saatanana. Sarja sijoittuu elokuiseen, painostavan kuumaan (Itä-)Helsinkiin.

Alkuasetelmassa kuullaan, kuinka Laajasalosta on kadonnut pyörätuolilla liikkuva nainen, joka ei osaa puhua. Sieppauksen kautta käynnistyy tapahtumaketju, joka syöksee rauhaisan kaupungin kaaostilaan. Ulkona ei ole yhtäkkiä turvallista liikkua yksin, etenkään jos on nainen ja kaupunki on pimeä. Pääosin kerrotaan Kultakutrin ja Villikissan tarinoita, vaikka lähes yhtä suuressa osassa ovat myös mystiset Femme fatale ja Saatana (joiden äänityöskentely on mahtavaa kuultavaa).

Juonesta en oikein osaa sanoa mitään järkevää tuon alkuasetelman lisäksi. Lainaan siis sanoja Radioteatterin sivuilta:
Satu sekoittuu itä-Helsingin todellisuuteen, porno ja splätter kuplivat traagisen romanttisen pinnan alla.
Mitäpä sitä muuta jauhamaan. Jännittävä ja kutkuttava, parhaiten saat selville kuuntelemalla itse.

Kuulin tästä kuunnelmasarjasta ensimmäistä kertaa sarjan käsikirjoittajalta itseltään, kun olin Into-kustantamon bloggaajatapaamisessa. Tapaamisessa Gustafsson lahjoitti ensimmäisen jakson käsikirjoituksen ja kertoi kuunnelmasarjan alkavan piakkoin. Radioon sarja on laitettu määritelmällä aikuisten kauhusatu, vaikka Gustafsson itse on kirjoittanut sen eroottisena trillerinä. En nyt tiedä miksi tuottajien mielestä Pet Shop ei määritelmää täytä, minun mielestäni se näin kolmen osan perusteella pätee varsin hyvin.

Menkää äkkiä kuuntelemaan, ensimmäinen jakso verkossa vielä kuusi päivää. Saman linkin kautta löytää myös myöhemmin ilmestyneet osat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...