sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Puikot kilisten syksyyn

Kevään jälkeen kesän koittaessa minua ei yleensä huvita neuloa lainkaan. Lanka hiostaa ja puikot tuntuvat ikäviltä. Sitten tulee syksy, ihana hattu ja huivi - kausi ja tylsät luennot, joilla ei pysy hereillä ellei neulo.

Tähän mennessä tänä syksynä ovat syntyneet:

Punainen kauluri

Tämän piti tulla itselleni, mutta tajusin sitten että enhän minä tätä käytä, joten kauluri päätyi äidille. Lanka ihanaa soija/villa-sekoitetta. Ohje DROPS Designista, mutta en nyt onnistunut kaivamaan esille enää sitä sivua jolla tämä ohje oli.



Tuomaksen soittokämmekkäät

Näiden kanssa piti vähän tapella ja aloittaa varmaan kolmesti kun yritin ensin tehdä tämän kirjoneuleena. Langan mukana kuljettaminen alkoi kuitenkin risoa ja kuviosta tuli suttuinen, joten tyydyin neulomaan yksiväriset kämmekkäät ja tekemään sitten ristipistoina kuviot. Mielestäni onnistuivat aika hyvin.



Turkoosi baskeri

Sain viime jouluna maailman ihanimman baskerin lahjaksi. Se oli turkoosi, ja siinä oli hopealankaa. Eräänä päivänä se putosi, eikä se palautunut mihinkään löytötavaralaatikkoon vaikka kyselin monta viikkoa. Suruaika koitti, mutta nyt päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja väsätä uuden kun löytyi oikean väristä lankaa että sitä hopeista efektilankaa. Ohje löytyi Novitan sivuilta. Vähän meni säätämiseksi ja pituus olisi voinut ehkä olla pitempi mutta mennään nyt tällä. Mallinukkena rakas Turre.


Seuraavaksi sitten lapasia ja paitaa.

14 kommenttia:

  1. Oi että, sinähän olet ehtinyt neuloa jo vaikka mitä tämän syksyn aikana, ja tosi upeita käsitöitä oletkin tehnyt! <3 Ihana tuo baskeri, ja huokaillen ihailen noita Tuomakselle tekemiäsi soittokämmekkäitä!

    No niin, nyt puri neulekärpänen, pitäisiköhän alkaa kaivella esiin puikkoja ja neulelehtiä pikkuhiljaa... :)

    VastaaPoista
  2. Voi miten ahkera olet ollut! :) Ihana tuo kauluri, kauniin värinen ja hurjan tasaista jälkeä.

    Mulla sormet syyhyäisivät kutomusten pariin, mutta en malta, kun on niin paljon kiinnostavaa luettavaa jonossa. DROPS Designista löytyy tosiaan rutkasti ihania malleja, samoin Ravelrysta.

    VastaaPoista
  3. Oi että olet taitava! Kuten muualla totesin sinulle, en itse osaa neuloa. Ihailen kaikkia, jotka osaavat. Olenkin onnekas, kun anoppini pitää minut villasukissa ja ihana ystäväni neuloi minulle hieman samanlasen (mutta valkoisen) baskerin kuin minkä sinä olet neulonut.

    Tuo kauluri on ihan huikean kaunis. <3

    VastaaPoista
  4. Voi vitsi, mageita juttuja! Olen Katjan kanssa samoilla linjoilla: en osaa itse tehdä yhtään mitään, mutta ihailen kovasti niitä, jotka osaavat. Ja kaikki itsetehdyt jutut, joita olen mummilta tai kavereilta saanut, ovat aina päätyneet suurkulutukseen. Tylsien luentojen hereilläpysymiskikat ovat itselläni olleet luentopapereihin piirtely tai hiljainen meditointi (ja toive olla jossain ihan muualla), mutta joskus olen kyllä nukahtanutkin sinne penkkiin...

    Minäkin olen baskerityttö ;)

    VastaaPoista
  5. Noita kuvia katsellessa taas harmittaa tosi paljon, etten osaa kutoa/neuloa!! Jos osaisin, tekisin heti itselle ihania tuubikaulureita ja hauskat kämmekkäät jne:)

    Syksyyn jotenkin automaattisesti muuten liittää kutomisen :)

    VastaaPoista
  6. Hienoja tuotoksia, ja tuon baskerin väri... *kuolausta*...

    Minä tein 2010 kesällä pipon sellaisesta ohuesta mustasta langasta, sellaisen "reikäkuviollisen". Se katosi. Ei löytynyt mistään, harmitti ihan hirveästi. Malli oli sen verran työläs, että ei ole tullut tehtyä uutta. Pah. Nyt on puikoilla tennarivillasukat, saa nähdä mitä niistä tulee ;)

    VastaaPoista
  7. Voi kiitos, Sara! Kaivele sinäkin ihmeessä ouikot esiin, ihan parasta tekemistä syksyisin vaikka BBC:n Ylpeyttä ja ennakkoluuloa katsellessa! ;)

    Maija, juuri tuon ajan"puutteen" vuoksi minä yleensä neulonkin luennoilla tai leffoja katsellessa, Harvemmin maltan ihan vaan neuloa tekemättä mitään muuta. Ravelryssä on kyllä paljon kaikkea ihanaa, en edes muista kuinka monta ohjetta minulla on siellä jo merkattuna!

    Kiitos sinullekin, Katja! Minäkään en muuten osannut nelisen vuotta sitten neuloa ollenkaan, olen varma että ala- ja yläasteen käsityönopettajani pitivät minua suht toivottomana tapauksena. Sisuunnuin tästä kuitenkin pari vuotta sitten ja opetteli www.kaspaikka.fi-sivuston avulla neulomaan. :)

    Suketus, minä yleensä turhaudun luennoilla piirtelyyn. Käsityöt ovat siinä mielessä minulle hyvä hereilläpysymiskeino että silloin minulla on myös kädet täynnä, joten en pysty heittämään luennoitsijoita esineillä (välillä vähän turhauttaa). Ehkä tämä on sitä anger managementia? :D Ja baskerius kunniaan!

    Susa, opettelemaan vaan. Minäkin tosiaan opettelin ihan muutamia vuosia sitten uudelleen kuten jo Katjalle sanoin. :)

    Villasukka kirjahyllyssä, ymmärrän tuskasi! Minun baskerini oli vielä lahja tulevalta anopilta ja se oli niiiiin ihana eikä niitä sitten tietenkään enää saanut mistään. Huokaus. Mutta tuo väri on kyllä ihana, minulla on huivikin tuota väriä ja hanskojenkin pitäisi olla jossain. Onnea tennarivillasukkiin!

    VastaaPoista
  8. Oih! Tuollainen kauluri olisi aivan ihana ja näyttää tosi tyylikkäältä!
    Onkohan se vaikea... Nimim. myös se käsityötuntien toivoton tapaus, joka ei saanut edes villasukkia valmiiksi...

    VastaaPoista
  9. Morre, kauluri ei ollut vaikea. Lähinnä siinä tuottavat työtä nuo palmikot mutta nekin ovat mielestäni aika simppeleitä jos on semmoinen apupuikko tai vastaava käytössä. :) Ja eihän siihen ole välttämätöntä tehdä noita palmikoitakaan!

    VastaaPoista
  10. Ihania käsitöitä olet tehnyt! Tuo kauluri näyttää tosi lämpimältä ja pehmoiselta. Jotenkin vain minäkään en oikein ole kauluri-ihminen, joten tuskin sellaista edes käyttäisin.... Sen sijaan baskereita käytän. Tein joitakin vuosia sitten itselleni virkkaamalla mustan baskerin (jonkin muinaisen Novita-lehden ohjeen mukaan) ja vaikka olen myöhemminkin tehnyt pipoja ym., niin sitä baskeria pidän edelleen.

    Ei käsitöiden tekeminen mitään ylitsepääsemättömän vaikeaa ole. Minäkin olin koulussa siinä lajissa aika tumpelo ja kömpelö, mutta niin olen vain oppinut. Paitsi virkkaamisesta pidin jo silloinkin. Neulomista ei kannata missään nimessä aloittaa villasukasta, vaan tehdä jotain yksinkertaisempaa (kaulaliina aika oikein -neuleella tms.). Nykyisin on niin ihania monivärilankoja, joista tulee vaihtelua ihan yksinkertaiseen neuleeseen.

    VastaaPoista
  11. Kivoja käsitöitä, varsinkin toi kauluri ja käsineet ja baskeri ;-)

    Mulla on kesken nyt niin isotöinen juttu, että siitä riittää tekemistä varmaan moneksi talveksi, toinen on nyt jo menossa. Kakkosen puikolla pitkää ja leveää villatakkia. Aika tylsää, mutta kaulukseen suunnittelen sitten jotain mielenkiintoisempaa, kunhan sen vuoro joskus koittaa.

    Ihan sama vuosirytmi muuten mullakin, ei kesällä viitsi oikein muuta kuin joskus vähän virkata, mutta kun syksy kylmenee, himo villalankoihin syttyy.

    VastaaPoista
  12. Kiitos Anna Elina! Sanopa muuta, ei se ole niin vaikeaa kun malttaa vaan lähteä jostain tarpeeksi helposta mutta kuitenkin kiinnostavasta. :) Hauskaa, että sinäkin olet baskeri-ihmisiä!

    Voi kiitos Erja! :D Huh, kakkosen puikoilla varmaan aikamoinen homma mutta mikäs siinä jos ei ole mitään deadlinea tulossa. Ja ihan totta, kesällä viitsii sitten ehkä virkkailla jotain mutta jotenkin villalanka vaan hiostaa ja äh.. kunnes tulee se ihana viileä syksy! :>

    VastaaPoista
  13. Onpas mukavan näköinen baskeri, tosi hyvän väristä lankaa!

    VastaaPoista
  14. Linnea, täydellistä väriä etsittiin pitkään.. Tämä on ihanaa perulaista villaa vielä kaiken lisäksi <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...