tiistai 4. lokakuuta 2016

Liikkuvaa kuvaa: Bridget Jones's Baby (2016)


Minä rakastin Bridget Jones's Babya ja olin siitä kovin helpottunut. Ensimmäinen, jo kaksikymmentä vuotta sitten ilmestynyt elokuva samannimisen kirjan kanssa on ollut minulle useampaan otteeseen tärkeä kumppani. Tätä myöten elokuvateatteriin sai siis mennä melkomoisen jännityksen vallassa, mutta kuten jo todettiin ei pettyä tarvinnut.

Bridget täyttää 43 vuotta. Painotavoite on saavutettu, mutta sinkkustatus on edelleen tallella herra Darcyn mentyä tahollaan naimisiin. Tästä ei kuitenkaan masennuta, vaan lähdetään rempseän työkaverin kanssa festareille ja mätkähdetään siellä komean Patrick Dempseyn eteen rähmälleen seurauksena vipinää ja parempi mieli. Tokihan sittemmin kohdataan ristiäisissä myös vastaeronnut Darcy, sytytetään vanha liekki ja tätä myöten jonkin aikaa myöhemmin tehtävä positiivinen raskaustesti herättää kiusallisen kysymyksen lapsen isästä.

Juonikuvio ei itsessään ole kovin kummoinen. Todetaan ensimmäiseksi, että on onni ettei elokuvaan tosiaan otettu kolmannen Bridget-kirjan Mad About the Boy juonta. Moni fani olisi varmaan jättänyt elokuvan katsomatta, jos Darcy olisi jätetty pois. Toiseksi kliseisestä ja jokseenkin arvattavasta juonesta huolimatta elokuva toimii kokonaisuutena todella hyvin. Leffaseuralainenkin totesi, että vaikka vitsit ja toiminta olivat arvattavia sitä löysi itsensä jatkuvasti nauramasta. Itse en muista nauraneeni missään näin paljon ja kovaa pitkään aikaan.

Renée Zellweger on edelleen ihanin Bridget. Vaikka vuosia on tullut lisää, on tuttu rakas hahmo siellä edelleen. Lisäksi kehitystä on tapahtunut, sillä kohelluksesta parisuhderintamalla huolimatta Bridget on edennyt urallaan kunnioitettavaan asemaan ja, kuten edellä mainittiin, on saavuttanut sen maagisen painotavoitteensa. Ilahduttavasti yhteispeli maailman ihanimman herra Darcyn eli Colin Firthin kanssa toimii myös edelleen hyvin. Firth vain paranee vanhetessaan ja tämän kuivakka komiikka puree kerta toisensa jälkeen. Ei se Dempseykään huono tosin ollut ja toimii itse asiassa todella kiinnostavana vastaparina Darcylle. Mainittakoon vielä, että Emma Thompson tekee herkullisen sivuroolin silmiään pyörittelevänä peribrittiläisenä gynekologina.

Kaiken kaikkiaan olin tästä elokuvasta tavattoman ilahtunut. Nauroin ja nautin tuttujen hahmojen seurasta ja arvostin sitä, että elokuvaan kuvattiin kolme vaihtoehtoista loppua ja katsottiin mikä niistä resonoi yleisön kanssa parhaiten. Minä sain mitä halusin, toivottavasti moni muukin.

Fanityttö-88 kiittää, kuittaa ja odottaa että elokuva ilmestyy, jotta voi pitkästä aikaa hankkia leffahyllyyn jotain uutta.

12 kommenttia:

 1. Ollaan menossa tätä katsomaan ja innolla odotan. Kaksi ekaa Bridget-kirjaa ja leffaa on tullut luettua ja katsottua muutamaankin otteeseen. Bridget ♥

  VastaaPoista
 2. Kävin viime viikolla katsomassa tämän ystäväni kanssa, ja kummatkin nauroimme vedet silmissä vähän väliä. Ihan samat fiilikset kuin sinullakin: tämä olisi voinut olla mitä vain ja pahimmillaan jopa melkoinen pettymys, mutta onneksi tämä olikin todella hyvä ja hyvin tehty leffa. Bridget Jones on vaan niin <3 !

  Ja ihan kauheaa, mutta samaistun todella vahvasti valon nopeudella koheltavaan Bridgetiin, olenhan käytännössä samanikäinenkin. Se festareilla tapahtunut kuraan kaatuminenkin olisi niin voinut tapahtua minulle, samoin kuin oikeastaan mikä tahansa leffan tapahtumista. Toivoisin voivani olla aina hieno ja tyylikäs, mutta ei voi mitään, kun on tällaiseksi syntynyt. :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bridgetiin samaistuminen ei ole yhtään huono juttu Sari! Hänellä on loistava komiikan taju, on fiksu, hyviä ystäviä jne., mitä pienestä koheltamisesta. ;) Ja vedet silmissä nauraminen tekee hyvää!

   Poista
 3. Oli ihana palata Bridgetin pariin monen vuoden jälkeen, ja voi jestas että ripsarit poskella tuli naurettua! :D En muista nimittäin minäkään koska viimeksi olisin nauranut niin paljon kuin tätä leffaa katsellessani!

  VastaaPoista
 4. Enpä muista itsekään, milloin viimeksi olisin elokuvissa nauranut vähän väliä ääneen. Aivan huippu leffa! Kun leffa tuli elokuviin, ajattelin, etten kävisi sitä katsomassa, mutta kun monet ystävät kehuivat elokuvaa ja kertoivat nauraneensa vedet silmissä, päätin minäkin kipittää elokuviin. Onneksi kävin, sillä tämä on minusta kenties jopa parhain osa. Bridget on niin ihana ja Darcy <3 Muutkin näyttelijät olivat kerrassaan mahtavia. Uskon, että tämän osan katson vielä monta kertaa niin kuin aiemmatkin Bridgetit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakin arvelutti, mutta onneksi menin ja onneksi olivat saaneet aikaan jotain näin hienoa, Kaisa.

   Poista
 5. Vähän suunniteltiin, että mentäisiin tyttöporukalla tätä katsomaan. Ja mitä ilmeismmin näin on tehtävä mitä pikimmin, ainakin kirjoittamasi perusteella!

  VastaaPoista
 6. Oma tarinani ihanan Bridgetin kanssa on alkanut ehkä vuosi sitten, mutta jotenkin tunneside on tullut jo näin lyhyessä ajassa. Ja allekirjoitan kaikki väitteesi elokuvasta, en ole nauranut pitkään aikaan samalla tavalla kuin tätä katsoessa. Ihana elokuva ja ihana Bridget!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bridgetillä on tapana sukeltaa suoraan sydämeen, sanon mie. Ihanaa että tykkäsit, Pie!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...