maanantai 6. kesäkuuta 2016

Anna Hallava: Operaatio Huulituli

Tähän pusuun ei Huulitulta kaivattu.

Viime elokuussa luin Anna Hallavan Sammakkoprinsessan flunssapäivän piristykseksi, jatko-osa Operaatio Huulituli (WSOY, 2016) lähti kirjastosta mukaan kun toukokuun kaiken maailman kiireet painoivat harteilla. Valinta natsasi kuten viimeksikin, teos oli sopivan hattarainen, ei vaatinut liikaa ylirasittuneilta aivosoluilta ja teksti rullasi nätisti.

Ofelian vihkiminen kruununprinsessaksi lähestyy, mutta teinikeijun kiinnostuslistalla korkeammalta löytyy oman hottiksen pyydystäminen. Sekään ei haittaa, että ei-tosirakkaudet muuttuvat suudelmista sammakoiksi, sillä keijumaailmasta voi laittomasti hankkia itselleen lientä jolla pusuttelu onnistuu kenen kanssa tahansa. Sutinaa ja säätöä on siis jos jonkinlaista, onhan kouluun tullut uusi ihana poika, henkivartijaksi on palkattu vireä Dima ja lordi Ramania pääsee tapaamaan silloin tällöin. Toisaalta samalla pitäisi opiskella lordi Jain opastamana ja jostain syystä luokan nörtti Luukas roikkuu turhan tiiviisti Ofelian kannoilla.

Melkomoista pyöritystä siis koko kirja, mutta setti pysyy kivasti kasassa. Tarina kulkee sujuvasti ja tuntuu että ensimmäisestä osasta on kehitytty. Juonestakin löytyi muutamia kierrepalloja, mutta pääosin seurattiin ennalta-arvattavaa kaavaa ja ounasteluni ensimmäisen osan salapussaajista osuivat nappiin. Tietty ennalta-arvattavuus oli kuitenkin sitä mitä tästä itselleni hain, joten ei valittamista.

Jos jostain natkutan niin siitä, että niistä Ofelian jenkkakahvoista valiteltiin taas joka välissä. Ei siinä jos nyt kerran, ihan ok, mutta tarvitseeko niistä nyt joka välissä hokea? Itseäkin alkoi melkein ahdistaa. Kirjassa oli myös yksi todella mystinen vessakohtaus, johon odotin jotain jatkoakin mutta se jäi hassuksi irtonaiseksi heitoksi.

Keijukaishommat vetivät kuitenkin hyvin mukanaan, koko teos oli luettu noin päivässä. Haettu vaikutus eli pään lomafiilis tuli löydettyä ja sellainen olo jäi, että kyllä luen seuraavankin osan jos sellainen tulee.

Anna Hallava: Operaatio Huulituli (Sammakkoprinsessa #2)
WSOY, 2016. 303 s.
Kansi: Laura Lyytinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...