lauantai 13. kesäkuuta 2015

Lavalta: Kaikki sanoo tahdon (Lahden Uusi Kesäteatteri)


Kuva: Johannes Wilenius / Laukes

Kävipä niin, että viime kesänä armas mieheni täytti teatterireissun jälkeen katsojakyselyn ja sen seurauksena sähköpostin kautta kilahti palkintona liput Laukesin tämän kesän häämusikaaliin Kaikki sanoo tahdon. Esitys oli katsomislistalla jo valmiiksi, joten ilomielin suuntasimmekin sitten kohti Messilän markkinaravintolaa ja häähumua.

Annabella (Anni Kajos) on menossa naimisiin sydämensä valitun, turvallisen ja rakkaan Albertin (Miiko Toiviainen) kanssa. Kuin koristeena hääkakkuun vihkijäksi on lisäksi tulossa kymmenen vuotta Papua-Uudessa-Guineassa vaikuttanut isä Aulis (Juha Pihanen). Hääpukuostoksilla vastaan tuleva äiti Tuulikki (Annamaria Karhulahti) päättää kuitenkin laittaa pakan sekaisin, sillä hän aikoo astella myös avioon nuoren rakastajansa Laurin (Mikael Saari) kanssa. Siinäpä voittekin sitten arvata kenen katseet kohtaavat ja miten ja millaista hässäkkää se aiheuttaa hääsuunnitelmien suhteen, etenkin kun mikstuuraan lisätään vielä inasen epäilyttävä lääkäri, rullaluistimia ja paljon, paljon tylliä.

Aivan ensimmäiseksi on todettava, että Laukes on musiikillisesti jälleen aivan omaa luokkaansa. Laulavat näyttelijät ovat kaikki hengästyttävän taitavia ja etenkin moniääniset kappaleet saavat sydämen läpättämään. Lavalla kuultavat rakkauslaulut ovat monelle varmasti tuttuja, mutta ne on sovitettu hienosti musikaalin tyyliin. Mies esimerkiksi kehui R-A-K-A-S-kappaleen sovitusta ja ensimmäisen puoliajan päättävä Perutaan häät nerokkaine Thriller-koreografioineen oli herkkua niin korville kuin silmille. Näyttämöllä nähdään myös oikein komea sing-off nuorten kosijoiden välillä. Aplodit ja kehut kuuluvat toki myös illan hääbändille, jossa soittimissa ovat Asko Turkia, Niklas Hagmark ja Sirkku Hilanko.

Ihana Tuulikki Kemppinen (Annamaria Karhulahti). Kuva: Johannes Wilenius / Laukes

Vaaleanpunaisesta mainoksesta päätellen juonellisesti oli luvassa hauskuutta, höttöä ja romantiikkaa. Jossain on kauhisteltu että mahtaako siirappia olla liikaakin, mutta minä olisin kaivannut sitä vielä lisää. Etenkin loppuun jäin haaveilemaan onnellisemmasta kohtalosta eräällekin hahmolle, mutta kynäilimme siinä esitystilasta poistuessa hänellekin paremman kohtalon. Tästä lopun pienestä niikahduksesta huolimatta lavalla nähdään toki myös mainiota huumoria, etenkin Karhulahden hurmaava Tuulikki van Kemp viehätti muistuttaen paikoin eräästä tutusta rakkaasta henkilöstä.

Jos viime vuoden Pieni Lemmenleikki oli Afrikan tähti, on Kaikki sanoo tahdon niin sanotusti vain säihkyvä rubiini. Tuhannella punnalla kuitenkin saa ja pääsee, joten Laukesin kesäteatteri jatkaa myös ensi vuonna osana kesän must-ohjelmistoa, darling. Odottamisen arvoinen lienee myös tammikuussa ensi-iltansa saava yhteistyöproduktio Cats Lahden kaupunginteatterin kanssa, joten pistäkäähän Lahti syyniin siellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...