torstai 18. joulukuuta 2014

Lavalta: Outo homo (toista kertaa)


Noin kaksi vuotta sitten olimme miehen kanssa katsomassa Juuso Kekkosen Outo homo -esityksen varhaista vetoa. Pidin esityksestä kovasti ja se herätti myös paljon keskustelua kotimatkalla. Sen jälkeen on ollut ilo seurata Kekkosen ja esityksen matkaa, sillä Oudosta homosta on muun muassa tehty kouluihin sopiva versio ja esitys on muutenkin matkannut ympäri Suomea. Kekkosta on myös haastateltu lukuisissa medioissa muun muassa polyamoriasta ja rakkaudesta. Tässä valossa olikin kiinnostavaa mennä katsomaan esitystä uudelleen, kun muistikuvat varsinaisesta esityksestä ovat hieman hämärtyneet ja samalla sen ympärillä vellonutta keskustelua on tullut seurattua tiiviisti.

Kuten edelliselläkin kerralla, on tilassa mustat seinät, lavalla pöytä ja sillä vesipulloja. Paikka tosin on vaihtunut, olemme toimintakeskus Hapen tiloissa sijaitsevalla Narrin näyttämöllä. Kekkonen saapuu lavalle, lämmittelee hieman ja aloittaa. Aiheena seksuaalisuus, identiteetti, sukupuoli, rakkaus, yhteiskunta, muun muassa. En osaa tässä nyt ruotia esitystä, kun katsomiskerta oli jo toinen, mutta vertailla tietenkin voi.

Joissakin kohdissa huomasi heräävänsä että tätä ei hei viimeksi ollut ja kah, tästä oli nyt jätetty se ja se pois ja oli todella kiinnostavaa nähdä miten esitys on evolvoitunut vuosien kuluessa. Ne "vanhatkin" jutut jaksoi kuitenkin kuunnella, itse asiassa kävi niin että viimeisessä työviikossa väsynyt pää jopa piristyi esityksen aikana. Väliaikoineen reilu kolmea tuntia kestävä esitys kuulostaa melko hurjalta, mutta on kevyesti katsottava. Outo homo on hauska, informatiivinen, paikoin sopivan vakava, samaistuttava vaikkei kaikesta samaa mieltä olisikaan.

Kaiken kaikkiaan on myönnettävä, että esitys on edelleen erittäin hyvä ja itse asiassa jopa parempi kuin aloittaessaan. Esitystä on siistitty, tarkennettu ja toisaalta se tuntuu edelleen tuoreelta ja ilmavalta eikä kaavoihinsa kangistuneelta. Seurassa olleet ensikertalaiset myös toivoivat, josko voitaisiin käydä keväällä katsomassa Iholla-trilogian kakkososa Pilkkaa jumalaa ja uutena tuleva Miehen lailla yhdessä. Lupasimme lähteä mukaan.

Tietoa tulevista esityksistä löytää esimerkisi Outo homo -facebooksivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...