keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Kirjabloggaajien joulukalenteri - 12. luukku


Tervetuloa kirjabloggaajien joulukalenterin pariin! Eilen luukku avattiin fantastisissa merkeissä Kirjasfäärissä ja tänään kujerrellaan täällä.

Kun minä ajattelen joulua, tulee mieleeni ensin rauha ja pysähtyminen, ruoka ja lahjakirjat ja sohvalla kölliminen ja ihmiset, jotka voivat kölliä siinä samalla sohvalla. Ja sitten Muumit. Ensimmäisenä tällaiselle Muumi-animaatioiden parissa kasvaneelle tulee mieleen se tv-sarjan jakso, jossa Muumipeikko ja Myy heräävät keskellä talvea ja muun muassa laskevat mäkeä hopeatarjottimilla.

Mutta sitten on se oikea Muumien joulu, kun koko perhe herätetään talviunilta ja joulua aletaan odottaa kummastuneena. Mikä se joulu on, ja onko se pelottava? Ja miksi ihmeessä kaikki suhtautuvat jouluun niin kireästi ja kiireisesti?

Hemuli oli nyt hyvin ärtynyt; hän ei sitä paitsi ollut aivan varma, minne oli pannut keltaiset kintaansa. Ja hän oli erityisen kiintynyt juuri niihin kintaisiin. 
Hän mennä tömisti portaita alas, paiskasi oven auki ja huusi vihaisella äänellä:
- Joulu on tulossa! Olen kyllästynyt teihin ja teidän nukkumiseenne, ja joulu tulee aivan minä hetkenä hyvänsä!

Muumiperhe yrittää kaikin keinoin saada selville mistä ihmeestä joulusta on kyse ja päätyvät hankkimaan niin kuusen kuin koristeetkin, laittamaan erilaisia ruokia pieniin kippoihin ja käärimään jopa lahjoja - ihan varmuuden vuoksi, joulu kun kuulostaa varsin pelottavalta ja sitä pitää todennäköisesti lepytellä.

Mystistä joulua ei kuitenkaan näy mailla eikä halmeilla, sen sijaan paikalle saapuvat pienet nyytit ihailemaan ihmeellisen kaunista kuusta. Ja muumit tekevät tietysti sen, mitä jokainen muumi tekee: luovuttavat kuusen ja lahjat nyyteille, jotka ovat ensimmäisiä, joiden mielestä joulu on hauskaa.

Pikku nyytit istuivat ulkona ja söivät ja joivat ja aukaisivat paketteja. Ja niillä oli hauskempaa kuin koskaan ennen. Lopulta ne kiipesivät kuuseen ja kiinnittivät palavat kynttilät sen oksille.

Nyytit antavatkin hyvän muistutuksen kaikille joulua odottaville: tärkeintä ei ole joulukiire ja kaiken jos jonkin haaliminen, vaan yhdessäolo ja siitä nauttiminen.


Huomisen luukun löydätte Eniten minua kiinnostaa tie -blogista ja loputkin luukut voi paikallistaa esimerkiksi kurkkaamalla täältä. Ihanaa joulun odotusta!

Muumien joulu löytyy tarinana kirjasta Näkymätön lapsi ja muita tarinoita.

26 kommenttia:

  1. Muumien joulu on yksi suosikkitarinani. Tämä luukku toimi hyvänä muistutuksena, että täytyykin kaivaa Näkymätön lapsi esille kirjahyllystä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, itse tämän luukun innoittamana päädyin hankkimaan itselleni vihdoin Muumiperheen tarina -kokoelmateoksen. :) Muumit ovat ihania.

      Poista
  2. Ihanan, suloinen luukku :) Monta muistamisen arvoista, arvokasta asiaa kunkin mielessään mietiskellä.

    VastaaPoista
  3. Ihanat muumit ja loistavat elämänohjeet <3 Juuri luin tuon tarinan omaa luukkuani suunnitellessani. Onneksi en päätynyt siihen;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tintti, jännitti kovasti eiliseen asti että ehtiiköhän joku muu muumeilla ennen minua. :) Kiitos!

      Poista
  4. Kiva tarina! Muumijoulumieleni tosin kärsi kolauksen luettuani eilisestä Aamulehdestä, että muumimuoteilla tehtyjä pipareita ei saa myydä joulumyyjäisissä, koska se rikkoisi tekijänoikeuksia. Muumithan ovat olleet läpikaupallinen instituutio jo pitkään, mutta viimeistään nyt meni pahasti överiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pekka! Ja voi höh, onpa kurja uutinen. Tuossa mennään kyllä mielestäni vähän yli että jopa piparit pitäisi jotenkin lisensoida.

      Poista
  5. Hyvä opetus kyllä tässä! Mutta pakko samaan syssyyn sanoa, että itse olen vähän sitä tyyppiä, joka tykkääkin hitusen stressata. On kiva joutua vähän stressaamaan joululahjoja ja -ruokia, ja sitten aattona voi tuntea ansainneensa sen rauhan ja levon. Varsinkin kun on nähnyt sitä ennen vähän vaivaa!

    Toki pitää olla joku raja. Minä olen jo joululahjat ostanut, enkä siis joudu enää tuonne pahimpiin jouluruuhkiin. Suursiivousta ei tehdä, mutta kodin siistiksi saaminen ei sitä vaadikaan. (Vaikka en kyllä joulua omassa kodissani vietäkään.) Ja ruokalistakin on sen verran hyvin hahmottunut päässä, että enää ei tarvi kuin valmistaa ne ruoat! :)

    Ei liikaa stressiä, mutta vähän, silleen sopivasti! Hyvää joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katri, olen itse asiassa kanssasi samaa mieltä että sopiva määrä stressiä on hyvästä. Minäkin pidän lahjojen ja ruokien pohtimisesta ja sitten lopulta siitä hengähtämisestä kun aatto on ja sitten ei enää tartti. Nimenomaan tuo rajanveto, tuossa tarinassahan hemulikin itkee kun on pakko ostaa lahjoja ja voivoivoi.

      Ihanaa joulun odotusta!

      Poista
  6. Tämä on kyllä kiva muumitarina ja sopii erinomaisen hyvin taas tähän vuodenaikaan. Muumit ovat niin mahtavia, aitoja ja avomielisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa muuta, Suketus. Toven alkuperäiset tarinat ovat niin hienoja ja rikaskielisiä.

      Poista
  7. Ihana postaus <3 Pitäisiköhän minunkin lukea tuo tarina (kirja) joulun aikaan uudelleen...

    VastaaPoista
  8. Toivoinkin, että joku kirjoittaisi muumien joulusta :). Ihana luukku, kiitos! :)

    VastaaPoista
  9. Ihanaa, että muumien joulukin pääsi kalenteriimme <3

    Ihana on myös tuo Mymmeli-muki. Miksi ihmeessä minulla ei ole yhtään Mymmeli-mukia, vaikka Mymmeli nutturoineen on ollut lapsesta asti tyyli-idolini...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa! Mymmeli-muki on kyllä ihana, ja myös se violetinpunainen Mymmelin "oma" muki. Suosittelen. Vihreä poliisimestari-muki on sille hyvä kaveri.

      Poista
  10. Minä jo toivoinkin, että jonkun luukun takaa paljastuu Muumijoulu... ihanaa, kiitos!

    VastaaPoista
  11. Kiitos Muumi-luukusta! Tämä pitää lukea lapsille ennen joulua.

    VastaaPoista
  12. Voi mikä ihana luukku! Ja tutut esineet, niisk! Iloista joulunodotusta sinulle. :-)

    VastaaPoista
  13. Oi, muumit ovat kyllä ihan parhaita! :D Ja nuo mukit ovat ehdottomia lemppareitani, niitä onkin tullut hamstrattua kunnolla kaappiini. Tuo kyseinen joulumuki minulta vielä puuttuu, täytyy ehkä käydä hankkimassa !! Sinulla on mielenkiintoinen blogi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen tämän vuoden joulumukia, Culturelle, se on ihana! Ja kiitos. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...