tiistai 15. marraskuuta 2011

Liikkuvaa kuvaa: Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus

Kuva : Dreamworks / Paramount 2011

Päätimme miehen kanssa purkaa läpijuostun alkuviikon elokuvareissulla ja kannatti.

Hergén tunnettu hyppyritukkainen reportteri koirineen on saanut arvoisensa elokuvan. Ja uskallan sanoa näin, vaikka Tintti-tuntemukseni on parhaimmillaan keskinkertainen. Olen minä siis albumeja lukenut useamman ja lapsena katsonut niiden pohjalta valmistettuja animaatioita, mutta molemmista tapauksista monta vuotta. Mutta jaarittelut sikseen.

Yksisarvisen salaisuus tutustuttaa katsojan niin Tinttiin, Milouun kuin kapteeni Haddockiinkin unohtamatta Interpolin etsiviä, Dupondia ja Dupontia. Hahmojen tiet kohtaavat, kun Tintti sotkeutuu vahingossa aarrejahtiin, jossa selvitetään mystisen aluksen, Yksisarvisen, ja sen lastin kohtaloa. Pahiksena on ilkeännäköinen Sakarin metsästyshaukkoineen ja merimiehineen.

Tarina malttaa kehittyä alussa hitaasti ja johdattaa mukavasti hahmojen taustoihin. Seikkailemaan kyllä päästään hetken päästä niin merelle, aavikolle kuin kaupunkiympäristöönkin eikä vauhtia sitten puutu. Joku oli kehunut indianajonesmaiseksi ja väite tosiaan pätee melkoisen hyvin. 

Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus on toteutettu uudella motion capture - tekniikalla ja se sopii elokuvalle kuin nenä päähän. Läpinäyteltynä tästä ei olisi saatu näin hulvatonta, ja animoituna homma olisi ollut niin sanotusti nähty. Jopa ihanan Miloun liikkeet on saatu näyttämään aidoilta mutta silti sopivan sarjakuvamaisilta. Minä en yleensä perusta 3D:stä, mutta tässä sitä oli käytetty sen verran näppärästi niin että se ei häirinnyt minua joten pisteet siitäkin.

Jamie Bell ja Andy Serkis tekevät hienot roolisuoritukset Tinttinä ja Haddockina, eikä Daniel Craigiäkään voi moittia suorituksesta Sakariinina. Ääninäyttelijät on kaikin puolin valittu elokuvaan hyvin, ja Spielberg on selvästi pistänyt parastaan myös muilla alueilla.

Lyhyestä virsi kaunis, Tintti oli pesunkestävä seikkailuelokuva, jolle odottaa jatkoa äärimmäisen mielellään.

2 kommenttia:

  1. Olipas mukava kuulla, että tämä on katsomisen arvoinen elokuva! Itsekin olen nimittäin suunnitellut mennä miehekkeen kanssa katsomaan Tinttiä synttäripäivänäni. Säästän tällä kertaa miehen romanttisilta hömpötyksiltä, sillä esimerkiksi Sinä päivänä olisi ollut minulla vaihtoehtona. ;-)

    VastaaPoista
  2. Kaisa, ehdottomasti, äärimmäisen positiivinen kokemus! Ja nyt kun käytte katsomassa tämän voitte seuraavalla kerralla reiluuden nimissä mennä katsomaan hömppää. ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...