sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Terveiset Lammilta


Seuraavat kaksi viikkoa lienevät minun osaltani vähän hiljaisemmat, olen nimittäin "pakollisella" metsäretkellä biologian opintojen merkeissä täällä Lammin biologisella asemalla. Asuntola näyttää lähinnä vankilalta ja hyttysiä on enemmän kuin riittävästi, mutta laituri on korjattu ja onhan tälle viikolla luvattu kauniita säitäkin. Huomenna selviää lisää siitä, mitä nämä kaksi viikkoa tuovat tullessaan.

Tämä viikkohan meni paljolti työn merkeissä, helatorstain vapaasta nauttiessa ja eilisissä serkkuni lakkiaisissa. Pienestä serkussarjastani on nyt lakitettu huimat neljä kuudesosaa.

 Jo valmiiksi koti-ikäväistä leireilijää yritettiin piristää tällaisella aamiaisella.

Otin toiveikkaana mukaani kuitenkin kesken olevan Cecilia Samartinin Nora & Alician ja Jacqueline Kellyn Luonnolapsi Calpurnia Taten. Saa nähdä ehdinkö lukea, mutta tavoitteena olisi. Edes vähän. Viikonlopuksi täältä pääsee onneksi pois.

Kävin äsken empiirisesti testaamassa Pääjärven lämpötilaa, kyllähän siellä tarkeni puhaltaa. Taidan ottaa tavaksi. Ihanaa alkavaa kesäkuista viikkoa, blogitoverit ja lukijat!

Jos kenttäkurssin touhut kiinnostavat enemmän blogaan niistä verkkolehti Luovassa.

6 kommenttia:

 1. Hyviä ilmoja on onneksi luvassa!

  Melko hämärissä muistoissa palaan biologian retkille, joilla metsästettiin heinäsirkkoja ja tunnistettiin lintuja lentokuvioiden ja laulun perusteella. Olin aika surkea niissä hommissa.

  Vähän paremmin muistan maantieteen leirit, joilla piirrettiin karttoja maastosta ja ihmeteltiin, kun ryhmien karttoja yhdistettäessä tiet katkeilivat omituisesti rajakohdissa...

  Turun yliopiston leirit olivat Seilin saarella, joka on aivan hurmaava paikka. Mutta sieltäkin pääsi onneksi viikonlopuksi pois.

  VastaaPoista
 2. Ihana aamupala teillä. <3

  Onpa mukavaa, että pääset nyt lukemaan Samartinin teosta, sullahan on siinä valmiiksi jo omistuskirjoituskin.

  VastaaPoista
 3. Erja: Näin toivomme! Tänään näyttää vähän pilviseltä mutta eiköhän tämä tästä. Saa nähdä kuinka käy..

  Hanna: Kiitos :) Samartin on itse asiassa jo yli puolenvälin, ehdin sen luultavasti tässä iltapuhteina ahkeroida loppuun.

  VastaaPoista
 4. Lammilla on vietty oman alani seminaareja kesäkouluja (samoin muutamalla muullakin tutkimusasemalla mm. Ilomantsin Mekrijärvellä ja Erjan mainitsemalla Seilin saarella, jonne tosin en harmillisesti päässyt).

  Sinulla on siellä hyvää lukemista! Sekä Nora & Alicia ja Luonnonlapsi Calpurina Tate pitävät otteessaan.

  Suloista alkukesää, Linnea!

  VastaaPoista
 5. loma ja kirja on hyvä yhdistelmä.. lämpimiä lomasäitä toivon pääjärvelle ja paljon hyttys suojaa mukaan. varoitus myös kyitä on liikkeellä harvinaisen paljon, kaksi ystävääni saanut pureman, ota kyytapletteja mukaan. ne auttavat myös itikan puremiin ja ampiaisen pistoihin.,.jos pahasti nipistävät

  VastaaPoista
 6. Katja: Kiitos! Nämä tilat ovat kyllä ihan mukavat kunhan tähän tiilityyliin tottui ja säät suosivat ainakin tämän viikon.

  Aikatherine: Loma ja kirja, kyllä, mutta myös kenttäkurssi ja kirja! Lupaan varoa kyitä ja suihkutella suojaa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...