tiistai 22. maaliskuuta 2011

Kirjailijatapaamisia ja löytöjä


Onpa ollut alkuviikko. Minulla on edelleen kesken Hustvedtin Vapiseva nainen (enää parikymmentä sivua) ja Umberto Econ Foucaultin heiluri, jonka olen jo kahdesti jättänyt hetkeksi kesken. Nyt luen sen kyllä loppuun pätkässä, sillä kirja on niin informaatiokylläinen että siitä tippuu melko nopeasti kärryiltä jos pitää paljon taukoa.

Tänään oli silti hyvin kirjallinen päivä. Hanna pyysi minua mukaansa tapaamaan Cecilia Samartinia Suureen Kuuhun ja lähdin mielelläni mukaan, vaikka en Samartinia olekaan vielä lukenut. Samartin oli todella lämminhenkinen ihminen ja kertoi koskettavasti ja mielenkiintoisesti kirjastaan Nora ja Alicia sekä suhteestaan kotimaahansa Kuubaan. Hannan blogista voi lukea yksityiskohtaisemman kuvauksen siitä, mistä Samartin puhui. Kuva on hieman tärähtänyt, mutta mielestäni se kuvasi silti parhaiten sitä iloa ja hyväntahtoisuutta, jota Martinista hehkui.

Hanna myös ystävällisesti lahjoitti minulle oman kappaleen Noraa ja Aliciaa, johon pyysinkin omistuskirjoituksen Samartinilta. Samartin oli todella ystävällinen kaikille omistuskirjoitusta hakeville ja minäkin juttelin hänen kanssaan hetken. Odotan todella Noran ja Alician lukemista, niin blogikirjoitusten kuin kirjailijan tapaamisen vuoksi.


Lisäksi löysin Viikin kirjaston ota tästä-korista Hugh Laurien loistavan The Gun Seller-kirjan joka on hetki sitten suomennettu nimellä Järein asein. Kirja teki minuun joitakin vuosia sitten suuren vaikutuksen ja odotan sen uudelleen lukemista innolla. Antikvariaatista löysin Anne B. Ragden Berliininpoppelit-pokkarin 50 sentillä. Senkin lukemisesta on jo aikaa mutta kirja palasi mieleeni keskusteltuani siitä isäni kanssa viikonloppuna.


Unohtamatta toki sitä että posti toi minulle eilen odotetun paketin, Ukkosmaineen Salamaponi-paidan. Ukkosmaine on hurvaava "höpöpopduo" (lainaan nyt Rumba-lehden luonnehdintaa), suosittelen lämpimästi.

6 kommenttia:

 1. Pikainen puolenyön kommentti ennen nukkumaanmenoa: Ukkosmaine on minulle juuriltani joensuulaisena hyvin tuttu. Tai paremminkin oli, eli muutamia vuosia sitten kävin usemmallakin keikalla ja levyjä kuunneltiin kaikissa bileissä.

  Heh, muistin juuri, että 30-vuotissynttäreillänikin oltiin keikalla ja otin vielä riehakkaassa tunnelmassa teinimäisesti nimmarit käsivarteen. :)

  VastaaPoista
 2. Ukkosmaine on kyllä mainio hyvän mielen juhlintayhtye :)

  Itse tunnen "Klaus Thunderin" vaikka bändiin tutustuin jo vähän ennen tutustumista.

  Ennen pääsiäistä olisi levynjulkkarikeikka, sinne menossa!

  VastaaPoista
 3. Kiitos seurasta. :)
  Minulle tuli tapaamisen jälkeen uusi samartin-kuume ja luen pian tuon hankkimani Señor Peregrinon.

  VastaaPoista
 4. Voih. Minunkin teki mieli mennä katsomaan Samartinia, muta tanssituntini oli samaan aikaan. Luin viime kesänä Senor Peregrinoa niin intensiivisesti, etten malttanut siirtyä auringosta pois ja poltin tasakauniisti koko selkäni& pohkeeni kirkkaan punaisiksi (Tavallaan se sopi kirjan temaan). Suosittelen kirjaa lämpimästi! (varsinkin kun nyt kirja-arvioitasi lukiessani olen todennut sinun lukeneen&pitäneen samoista teoksista kuin itse :) ) Halaus. Tartun nyt blogi haasteeseesi! :)

  VastaaPoista
 5. Kylläpä tuo eilinen ilta kuulosti ihanalta. Minäkin mietin keskustaan lähtemistä, mutta asumme melkoisella bussinperäalueella ja niinpä sitten huovutushommat viisivuotiaan kanssa veivät voiton (tätä lapsiperhearkea...). Nora & Alicia on hyvä kirja, olen iloinen että sait sen ja vieläpä omistuskirjoituksella varustettuna!

  Ukkosmaine on minulle tuttu maineeltaan. :) Paita on suloinen!

  VastaaPoista
 6. Elli: Odotan Samartinin kirjoilta kyllä todella paljon ja nyt kehuja myös sinulta, oi oi. Pitää vaan valita kirjalle sopiva hetki. :)

  Katja: Kiitos, kiitos! Noraan ja Aliciaan tutustumista odotelllessa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...