tiistai 20. joulukuuta 2016

Veronica Mars ratkaisee rikoksia kirjoissakin


Tykittelin viime keväänä läpi kaikki kolme Veronica Marsin tuotantokautta ja jatkoin kesällä elokuvaan. Olo oli tyhjä, nytkö on erottava säpäkästä yksityisetsivästä? Onneksi ei, sillä fanipainostus saa joskus aikaan ihmeitä ja Rob Thomas päätyi Jennifer Grahamin kanssa kirjoittamaan kaksi viralliseen kaanoniin kuuluvaa Veronica Mars -kirjaa.

Niistä ensimmmäinen The Thousand-Dollar Tan Line jatkaa suurin piirtein siitä mihin elokuva jäi. Veronica on palannut Neptuneen ja koska Keith on edelleen potilaana, on jonkun pidettävä firmaa pystyssä. Pikkuhommilla ei pitkälle pötkitä, mutta onneksi kaupungin kihoihin kuuluva Petra Landros palkkaa Veronican tutkimaan spring breakin aikana kadonneen tytön tapausta. Tokihan tapauksessa on enemmän kuin miltä päälle näyttää ja tuttuun tyyliinsä Veronica selvittää tapausta räväkällä otteellaan.

Toisessa osassa Mr. Kiss and Tell Veronica on jo asettunut takaisin Neptuneen. Selvitettävänä on tällä kertaa raiskaustapaus, jonka jäljiltä nuori tyttö löydetään brutaalisti murjottuna tiensivusta. Tämän lisäksi jännitetään Neptunen sheriffin vaaleja, haaveillaan ja hankitaan koiranpentu sekä kipuillaan parisuhteen kanssa.

Toinen kirja tuntui laadukkaammalta kuin ensimmäinen eikä siinä ollut niin paljon toistoa sarjan tapahtumista. Kerrontamuotoon oli myös ehtinyt tottua, tapahtumat pystyi helposti kuvittelemaan päässään sarjasta tuttuna kuvakerrontana. Oikeastaan kirjan loppuessa iski haikeus, miksi näitä kirjoja ei ole lisää? Lukisin.

Kirjat eivät ole lähtökohtaisesti superihmeellisiä ja se on ihan ok, fanituotteitahan ne ovat ja kuitenkin hyvin tehtyjä sellaisia. Nostetta antaa se huikea fiilis, että pääsee pöhisemään tuttujen hahmojen kanssa vielä vähän. Parhainta olisi ollut vielä kuunnella ensimmäinen kirja Kristen Bellin lukemana, mutta sitä ei harmillisesti kirjaston valikoimissa ollut. Joka tapauksessa suosittelen näitä lämpimästi Mars Investigationsin pariin kaipaaville.

HelMet-haasteesta kuittaan kohdan kirjan henkilö on sinun unelmatyössäsi. En tosin ole halunnut olla yksityisetsivä sitten esiteini-iän, mutta se oli tärkeä ikävaihe ja siten tämä saa nyt kelvata.

Rob Thomas & Jennifer Graham: The Thousand-Dollar Tan Line
Vintage Books, 2014. 324 s.


Rob Thomas & Jennifer Graham: Mr. Kiss and Tell
Vintage Books, 2015. 336 s.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa, kun joku muukin on lukenut nämä kirjat! :) Onko äänikirja tosiaan tehty Kristenin lukemana? Sellainen olisi kiva omistaa. En varmaan koskaan vanhene yli tämän sarjan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On, mielestäni loistava "markkinointikikka" Katriina! Itsekin ajattelin sen jossain vaiheessa vielä kuunneltavaksi haalia.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...