maanantai 16. marraskuuta 2015

Marissa Meyer: Cinder (The Lunar Chronicles #1)


Etsiskelin itselleni lukemista HelMetin lukuhaasteen kohtaan, jossa tulisi lukea kirja joka on mukaelma jostakin sadusta tai sen sellaisesta. Lukeminen on pääasia -blogin Minna täsmäsuositti minulle Marissa Meyerin The Lunar Chronicles -sarjan aloittavaa Cinderiä (2012) ja minä tartuin syöttiin.

Maailma on jälleen kerran kokenut jos jonkinlaisia mullistuksia ja järjestynyt muutamaksi supervaltioksi. New Beijingin kuningaskunnassa prinssille etsitään morsianta ja poliittisesti varteenotettavin ehdokas olisi kuun, siis Lunan, kuningatar Levana. Prinssi ei kuitenkaan ole hommasta ihan kauhean innostunut, enemmän juttu tuntuisi luistavan mekaanikko Cinderin kanssa. Joka muuten on kyborgi, jolla on ilkeä äitipuoli ja kaksi sisarpuolta. Kuulostaako tutulta?

Eipä sillä, Meyer poimii Tuhkimosta itselleen sopivia rakennuspalikoita ja värittää loput itselleen sopivaksi. Cinder on oikein mainio ja pystyvä hahmo ja prinssikään ei ole mikään vässykkä, vaikka onkin välillä vähän pihalla. New Beijingin alue on kiinnostava paikka seikkailla kaikessa ankeudessaan ja tykkäilin kovasti Cinderin puuhasteluista mekaanisten vempeleiden parissa. Prinssin pariutumisen lisäksi päänvaivaa aiheuttavat teoksessa myös kaupunkia vaivaava vakava sairaus ja Lunan kuningattaren suunnitelmat maapallon asukkien pään menoksi.

Vähän vierastin ajatusta, että aloittaisin taas kerran uuden kirjasarjan lukemisen. Joutunen nyt kumoamaan tämän ja klikkailemaan itseni kiltisti kirjaston sivuille varaamaan loppujakin osia, sarjan neljäs ja viimeinen kirja ilmestyy nyt tänä syksynä. Oli tämä nimittäin sen verran viihdyttävää luettavaa ja tarjoaa ehkä jonkinlaista lohtua sille, että monta vuotta seuraamani Fables-sarjakuva loppui ja jätti jälkeensä satuhahmotyhjiön.

Lämpimästi siis suosittelen tätä Cinderiä. Leppoisaa luettavaa, menoa ja meininkiä, kiinnostava maailma ja ainakin näin ykkösosan perusteella pystyvä naispäähenkilö (ja kyborgi! Siistiä!). Että klikklik vaan ja Scarletia varaamaan.

Marissa Meyer: Cinder (The Lunar Chronicles #1)
Puffin, 2012. 387 s.
Kansi: ?

4 kommenttia:

 1. Mahtava kuulla, että tykkäsit Meyerin satuadaptaatiosta! Mulla on kaiken muun lukemisen ohessa menossa e-kirjana sarjan viimeinen osa. Winter ilmestyi viime viikolla ja hetihän sitä oli päästävä lukemaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vielä kerran täsmäsuosituksesta, Minna! Pitää yrittää haalia loput osat käsiin piakkoin, kunhan vähän selvitän ensin yöpöytäpinoa. ;)

   Poista
 2. Tämä on mahtava sarja! Vasta ilmestynyttä viimeistä osaa en ole vielä ehtinyt saada näppeihini, mutta odotan lukemista valtavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainio on, Kirjaneito! Ilo kuulla että laatu kestää (ainakin) kolmanteen osaan asti ja eiköhän se viimeinenkin ole hyvä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...