maanantai 26. tammikuuta 2015

Blogistanian kirjapalkinnot 2014 - omat ehdokkaani


Vuoden tärkeimmät kirjallisuuspalkinnot jaetaan aivan pian, luvassa ovat nimittäin Blogistanian kirjapalkinnot. Kaikki äänestyspostaukset julkaistaan tänään maanantaina 26.1. klo 10 ja tulosten voi odottaa ilmestyvän kutakin kategoriaa emännöivässä blogissa tiistaina 27.1. klo 10. Blogistanian Finlandiaa ja Globaliaa on äänestetty jo neljänä vuonna, Kuopus ja Tieto tulevat nuorempina palkintoina hieman jäljessä. Kattavan selostuksen äänestyksestä, sen etenemisestä ja emäntäblogeista löydät Finlandiaa isännöivästä Kirjavinkeistä.

Omat ehdokkaani löytyvät alta.

Blogistanian Finlandia - kilpailua isännöi Kirjavinkit

Anni Kytömäki: Kultarinta (3p)
Aivan vuoden lopulla lukemani Kultarinta asettui suoraan osaksi parhaiden koskaan lukemieni teosten listaa. Sen luettuani olisin toisaalta halunnut kertoa siitä kaikille ja vielä voimakkaammin pitää upean lukukokemuksen kokonaan itselläni.

Maria Carole: Tulen tyttäriä (2p)
Tulen tyttäriä lämmitti lukijaa talvisessa viimassa tarkkanäköisellä tekstillään, romantiikallaan ja raudanlujillla naisillaan. Maailma on luotu taiten ja teoksen hahmot ovat kiinnostavia, rikkinäisyydessään aitoja. Hyvin kirjoitettua fantasiaa, joka ei rypistele otsaansa liikaa.

Elias Koskimies: Ihmepoika (1p)
Koskimiehen nuoruudenkuvaus muista poikkeavasta ihmepojasta on sydämeenkäypää luettavaa. Suomalaiseen ahdistusmentaliteettiin ei kuitenkaan taivuta, vaan erilaisuudesta kasvatetaan itselle omat voimavarat.

Blogistanian Kuopus - kilpailua emännöi Notko, se lukeva peikko

Helena Waris: Vuori (3p)
Joululomalla luettu Vuori vei mennessään heti alkusivuilta ja jatkoi samaan tahtiin loppuun asti. Mytologiaan nojaava fantasiateos ilahdutti menevyydellään, hienolla tarinallaan ja valmiudellaan.

Jenna Kostet: Lautturi (2p)
Harva esikoisteos onnistuu olemaan heti näin hieno ja kypsä. Lautturi on erinomainen kirja, jossa pohditaan nuorten elämään olennaisesti liittyviä asioita ja samalla nivotaan tarinaan saumattomasti tarina Tuonelan virrasta. Kostet osaa jättää tarinansa sopivan verran auki ja luottaa lukijaan.

Magdalena Hai: Susikuningatar (1p)
Viime vuonna äänestin Kuopus-kategoriassa Gigi ja Henry -sarjan toista osaa. Nyt en voi mitenkään jättää äänestämättä tätä sarjan päättävää osaa, sillä Susikuningatar oli tavattoman hieno. Hai ei käsittele hahmojaan silkkihansikkain, mutta rakkaus sarjaan ja sen maailmaan tuntuu.

Blogistanian Tieto - kilpailua emännöi 1001 kirjaa ja yksi pieni elämä

Hanna Nikkanen & Antti Järvi: Karanteeni - kuinka aids saapui Suomeen (3p)
Karanteeni on asiallinen, kattava ja helppolukuinen tietoteos aidsista, taudin tutkimimisesta ja saapumisesta Suomeen. Laaja tutkimustyö näkyy ja kuuluu kirjassa, taudista kerrotaan moniäänisesti ja monipuolisesti.

Liisa Vihmanen: Varpaille: balettia koko elämä (2p)
Liisa Vihmasen tietoteoksessa näkyy rakkaus balettiin ja tanssiin. Kauniissa teoksessa valotetaan baletin historiaa Suomessa ja haastatellaan monia tanssin ammattilaisia. Samalla pohditaan poikien asemaa baletin kentällä. Selkeästi kirjoitettu ja elegantti tietoteos.

Sitten vain jännittämään, viralliset tulokset julkaistaan huomenna!

20 kommenttia:

 1. Kultarinta ja Ihmepoika saivat pisteitä minultakin. Tulen tyttäriä oli myös tosi hyvä, mutta siitä en ehtinyt vielä bloggaamaankaan.

  Karanteeni oli minustakin todella hyvä ja Wariksen Vuori on odotellut kirjastopinossa jo ihan liian kauan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin pitää silmät auki Tulen tyttärien varalta blogissasi, Maija! Karanteeni oli mahtava ja Vuorta suosittelen!

   Poista
 2. Kultarinta ja Ihmepoika olisi aivan hyvin voineet päätyä minunkin listoille, vaikka nyt ei niin käynytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla olikin kiinnostava lista, Erja, varasin siltä useamman kirjan kirjastosta. :)

   Poista
 3. Mistä tulikin mieleeni, että Vuori on edelleen lukematta. Pitäisi etsiä se käsiin jostakin. Susikuningatar sai myös minulta pisteitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etsi ihmeessä, Amma! Ihanaa, että Susikuningatar sai sinulta pisteitä. <3

   Poista
 4. Balettikirja jäi kiinnostamaan minua luettuani pari bloggausta siitä viime vuonna, mutten sitten tullut etsineeksi kirjaa käsiini. Pitääpä ottaa vinkki parempaan talteen. :) Vuori sai minultakin 3 pistettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Balettikirjaa suosittelen lämpimästi, MarikaOksa! Hauskaa, että Vuori sai pisteitä muuallakin, se ansaitsee ne!

   Poista
 5. Ihmepoika nappasi minultakin pisteen, pidetään kirjalle peukkuja! :) Harmittaa etten ehtinyt lukea Kultarintaa ennen äänestystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmepojalle iso peukku, Pihi nainen! Kultarinta on parhaita lukukokemuksiani koskaan.

   Poista
 6. Olen niin ilahtunut jokaisesta Lautturin saamasta pisteestä. ♥ Minulta se sai täydet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lautturi kyllä ansaitsee kaikki saamansa pisteet ja kehut, Annami! <3

   Poista
 7. Vuori on tosi hyvä, itse luin sen vasta äsken niin en ehtinyt bloggaamaan ajoissa, muuten olisi varmasti päässyt listalle kolmanneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, Henna! Pitääkin muistaa sitten käydä lukemassa postauksesi.

   Poista
 8. Oi, Hain Susikuningatar sinunkin listallasi. ♥ Pidin teoksesta juuri samasta syystä kuin sinä: kerrankin hahmojen kokemukset lanu-teoksessa muokkaavat heitä näinkin radikaalisti niin sisäisesti kuin ulkoisetikin! Wariksen Vuori pitäisi lukea. Luulin aluksi, ettei se olisi minun makuuni, mutta bloggauksia lukiessani olen vakuuttunut, että voisin sittenkin pitää siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei Susikuningatarta voinut jättää äänestämättä, Niina! <3 Ja kuten kommentoin jo blogiisi, uskon että voisit pitää Vuoresta. Kokeile ihmeessä!

   Poista
 9. Oi, tässä taas huomaa, miten paljon on hyviä kirjoja lukematta. Toisaalta ilahduttaa, miten paljon kanssabloggaajilta saa vinkkejä. Tänä vuonna jo kaksi merkittävää teosta, joista toinen on jo tullut 'ulos' ja toinen parin viikon sisällä. Lautturi tässä alkoi kiinnostaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lautturi on ihana, Leena! Juuri varasin sinun suosituksestasi sen Jänis-kirjan. Ja totta, hyviä kirjoja on paljon, joskus tuntuu että liikaa, mutta parempi sekin kuin liian vähän.

   Poista
 10. Voi että, listallasi on monta kiinnostavaa: Tulen tyttäriä, Ihmepoika, Vuori, Lautturi ja Karanteeni!

  VastaaPoista
 11. En sitten koskaan saanut blogattua Vuoresta, joten se karsiutui listaltani. Olisi voinut olla kakkosena Kuopuksessa. :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...