sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Terveisiä Koiramäestä!

Koiramäen kapunki.

Vietimme eilen koiramaista päivää Tampereella vieraillen Särkänniemen tänä kesänä avatussa Koiramäessä. Koiramäki-kirjat ovat Tuomaksen suosikkeja Kunnaksen tuotannosta ja myös allekirjoittanut on lukenut ne läpi useampaan kertaan.

Koiramäki-alue on rakennettu hauskasti. Paikalta löytyvät Koiramäen kaupunki (Koiramäen lapset kaupungissa), Käpälämäki sekä tietysti Koiramäen maatila. Kaupunki on iloisen värinen ja kunnasmainen ja rakennukset on helppo tunnistaa. Von Guggelbööllä voi käydä juomassa kahvia, apteekkari myy erilaisia rohtoja ja raatihuoneessa voi pällistellä Kunnaksen kirjojen kuvituksia.

Kille, Elsa ja Tuomas Von Guggelbööllä.

Käpälämäestä löytyvät Tassuteatteri (jonka esitystä emme ehtineet seuraamaan) sekä kreivi Drakkulan linna. Drakkulan linnan sisältä löytyy jonkinlainen seikkailurata, mutta taisimme olla liian isoja menemään sinne leikkimään. Sen sijaan Käpälämäen keskeltä löytyneeseen liukumäkeen mahtui myös isompi Kunnas-fani.

Farkut eivät olleet parhaat laskuhousut, mutta kyllä sieltä alas päästiin.

Käpälämäen alueella asustelee myös osa entisen Lasten Eläintarhan eläimistä. Alueelta löytyi muun muassa söpöjä mikropossuja, aaseja ja alpakoita. Loput eläimistä majailevat Koiramäen maatilan pihapiirissä. Esimerkiksi kyyttö oli saanut jokin aika sitten vasikan ja löytyipä sieltä erilaisia nokallisiakin tyyppejä.Maatilalla pääsee ihastelemaan seinälle ripustettuja lusikoita ja hyllyllä nukkuvaa Matu-renkiä. Myös tuvasta löytyi liukumäki, josta Tuomaskin mahtui (pienellä könyämisellä) sujahtamaan. Pihapiirissä pääsi pelaamaan Tonkat-peliä, jossa viskottiin palloja maitotonkkiin. Sitkeästä yrittämisestä huolimatta emme onnistuneet hankkimaan kotimatkaseuralaikseksi Elsaa tai Killeä.Lopuksi hilasimme itsemme pienen lammen yli tukkilautalla. Kokonaisuudessaan Koiramäen alue oli hauskasti rakennettu ja sieltä löytyy varmasti puuhaa perheen pienimmille.

Pransin ja Fiinan seurassa.


Kuljeskelimme hetken myös muualla Särkänniemessä ja totesimme tulleemme vanhoiksi, kun kolme kieppuvaa laitetta osoittautuivat aivan liiaksi. Akvaario sen sijaan oli riittävän rauhallinen ja siellä olevia kaloja oli mukava katsella.


Ihan ilmaista huvi ei kyllä Särkänniemessä ole, kun sielläkin ranneke maksaa nykyisin 37 euroa. Koiramäen alue kuuluu rannekkeellisiin viihdykkeisiin, eli sinne ei harmi kyllä pelkällä aluemaksulle pääse (kuten esimerkiksi Angry Birds Landiin). Me menimme tällä kertaa töistä saaduilla tiketeillä ja arvostin kyllä säästyneen rahan määrää. Mutta oli se kiva se Koiramäki, silti.

11 kommenttia:

 1. Kiva juttu. Kävin Koiramäessä toukokuussa ja nyt kuvien perusteella näyttää viihtyisämmältä ilmeisesti kukkien myötä. Lasten mieleen jäi possut, joista lähti aika huumaavat aromit...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukat luovat kyllä yllättävän paljon tunnelmaa, Kirjanainen! Possut olivat söpöjä. Saattoi olla, että eilisen sadesää hieman hillitsi tuoksujen tulvaa. :)

   Poista
 2. Harmi ettei tuonne ole erillistä maksua jos ei halua ranneketta. Vaikuttaa kyllä kivalta tuo Koiramäki muutoin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti sitten kun huvipuisto menee kiinni Koiramäki on vielä auki ja silloin lippuhinta taisi olla 20 e luokkaa. Hienosti toteutettu paikka kyllä oli, Pihi nainen!

   Poista
 3. Äitini (60 vee) haluaisi kovasti Koiramäkeen, mutta harmitteli juuri tuota, miten kalliiksi tulee, kun ei halua laitteisiin. Ja sitä, miksei voi olla lapsenlapsia, jotta olisi hyvä syy mennä tuonne.

  Itseäni pelottaa nuo akvaarion kalat huomattavasti enemmän kuin ne vekottimet...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä harmillista, Marile, että sinne ei pääse jollain lisä/vaihtoehtoislipulla. :( Tässä olisi Särkänniemelle työsarkaa.. Akvaarion kalat ovat ihania! (vaikka osa kyllä oikeasti aika pelottavia!)

   Poista
 4. Huvipuistot eivät ole vielä kiinnostaneet meidän perheessä, mutta voin kuvitella, että Koiramäki saisi senkin aikaiseksi :)

  Ihanat nuo teidän kuvat, tulee hyvälle mielelle niitä katsoessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kävisin nykyään mieluummin tällaisissa Koiramäki-tyyppisissä kuin härvelityyppisissä puistoissa kun ei pää enää kestä, Villasukka kirjahyllyssä. :) Ja voi kiitos, hauskaa kyllä oli!

   Poista
 5. Ihanat kuvat ja muutenkin mainio postaus! <3 Koiramäki vaikuttaa tosiaan ihanalta paikalta, jossa tämmöinen melkein keski-ikäinen Koiramäki-fanikin varmasti viihtyisi. Pääsymaksu tuntuu vaan kyllä ihan liian suolaiselta, varsinkin näin supernuukan ihmisen näkökulmasta. :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...