sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

JP Ahonen: Puskaradio

Sarjakuva : JP Ahonen17.3.2011

JP Ahosen poliittinen satiiri Puskaradio (Arktinen banaani, 2012) tarttui alunperin kirjastosta luettavaksi miehelle, hän kun oli tykästynyt Ahosen Villi Pohjola -sarjakuvaan. Mies kuitenkin hihitteli lukiessaan niin paljon ja laittoi minut lukemaan valikoituja strippejä, joten olihan tämä sitten luettava itsekin.

Puskaradio on ilmestynyt Journalisti-lehdessä vuodesta 2009 ja suurin osa albumin stripeistä onkin koottu siellä ilmestyneistä. Strippien julkaisuajankohta vaihtelee välillä 2009-2012 ja ne käsittelevät ajankohtaisia uutisaiheita, lähinnä politiikkaa. Ahonen ryöpyttää VR:ää, freelancereiden kurjaakin kurjempia sopimuksia ja velkakriisejä.

JP Ahosen piirustustyyli on hauska ja eläinhahmot muistuttavat esikuviaan hämmentävän paljon. Minunkin yleistietoni riitti sen verran hyvin, että onnistuin tunnistamaan kuvista poliitikot ja muutamat olennaiset julkkikset sekä tapahtumat. Ja jos oma muisti ei pelitä, niin albumin loppuun on ystävällisesti lisätty selventäviä huomioita. Hatunnosto tästä.

Tunnelma on sarjiksissa synkähkö, löytyy velkakriisiä ja ahdistuneita journalisteja, mutta musta huumori onneksi toimii. Toimittajat pimahtelevat ja freelancereiden juttuja pöllitään. Itsemurha kiskoilla ei onnistu, koska VR:n junaa ei kuulu. Rooma korjaa talouttaan keräämällä kolikoita Fontaine di Trevistä.

Suosittelen lämpimästi. Puskaradio oli rivakasti luettu, mutta tarjosi paljon huvia.

Muutamia kirjan strippejä voi käydä lukemassa JP Ahosen kotisivuilla sekä Journalistin kotisivuilta.

Haasteet : Seitsemän sarja -haasteeseen yksi pinna.

JP Ahonen: Puskaradio
Arktinen banaani, 2012. 63 s.

6 kommenttia:

 1. Vaikuttaa hauskalta ja samalla mielenkiintoiselta albumilta. Pitääpä tsekata jos tämä löytyisi lähikirjastosta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä aika huikea, kerrankin poliittinen satiiru josta miekin tykkäsin, Pihi nainen. Toivottavasti löytyy. :)

   Poista
 2. "Itsemurha kiskoilla ei onnistu, koska VR:n junaa ei kuulu" - mainion kuuloista mustaa huumoria! Villit Pohjolat sai nauramaan ääneen, joten onhan tämäkin luettava. Ahosen valtiksi on mainittava taitava piirrosjälki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen siinä tapauksessa lämpimästi myös tätä, Salainen ystävä! Ainakin mieheen molemmat upposivat kuin veitsi voihin. Ja Ahonen on kyllä taitava. Selkeä viiva, hyvät värit, hienot yksityiskohdat.

   Poista
 3. Hauskaa että tykkäsit! Sinänsä symppaukseni on perusteetonta, koska en ole kirjaa itse lukenut, mutta tutustuin siihen pintapuolisesti ollessani töissä kirjakaupassa ja ihmettelin näreissäni, miksi alle kympillä ollut kirja ei mennyt kaupaksi niin millään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maukka! Ihme, ettei ole mennyt alle kympillä, hieno teos kun on!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...