tiistai 13. marraskuuta 2012

Savikiekolta: Koskelaisen Bola Bola

Koskelainen Samettiklubilla 9.3.2012

Marraskuun 2012 alussa julkaistiin mainio Koskelaisen esikoisalbumi Bola Bola ja kävin hakemassa levyn meille kotiin X.stä eilen. Sitä ennen levyä oli jo huudatettu kotona ahkerasti Spotifyn kautta. Olen aikaisemmin kuullut Koskelaisen musiikkia Samettiklubilla ja muutamalla keikalla. Facebook-sivuilta löydetty kuvaus luonnehtii artistia näin:

Kaupunkiäänet, meren tuoksu, aamuöinen mukulakivikatu ja grillihodarin liiat mausteet; muotiliikkeet ja kirpputorit, oluthuoneet ja karaokebaarit, kauppahallit ja kansanjuhlat, asiallinen ja asiaton oleilu, ihmiset ja ideat, mennyt ja nykyinen. Koskelainen.

Minulle Koskelainen on kaupunkimusiikkia, sellaista jossa kaikuu Helsinki. Kallion kadut, raitiovaunut, kahvikupit, hämyiset oluthuoneet ja baarit, ilta-auringossa kylpevät puistot. Tällä hetkellä korvaa miellyttävät ehkä eniten kappaleet Sataa ja Ohitustie (kappaleen voi kuunnella linkin takana).

Sataa / johan nyt ropisee
tulee niskaan ja vintillä kopisee
Sataa / huuhtoutuu huoli
pisaroiden viemää / eilinen kuoli

Sataa on minulle jollain tavalla äärimmäisen lohdullinen ja piristävä kappale. Sen kuuntelemisesta tulee hyvä mieli ja kertosäe jää pian mieleen. Ohitustie puolestaan tuo mieleen aurinkoisia muistoja lapsuuden kesistä ja siitä, kun ala-asteella eräänä tehtävänä oli laskea ohikulkevan tien automääriä.


Itse kuulen Koskelaisen musiikissa kaikuja Suurlähettiläistä ja Seminaarinmäen mieslaulajista, jotka molemmat ovat minulle rakkaita yhtyeitä (kiitos taas miehelle, joka epämääräisistä vihjeistä ymmärtää mitä yhtyeitä tarkoitan kun oma muisti ei toimi). Semmari-fiiliksiä kaikuu minulle erityisesti Kellot -kappaleessa. Ja viimeistään silloin, kun Kaljankaatotarinassa soitetaan huuliharppua, olen myyty. Tästä minä pidän.

Bola Bolan kaikki kappaleet ovat Koskelaisen käsialaan lukuunottamatta kappaletta Katutyttöjen laulu, jonka on säveltänyt Häiriö ja sanoittanut Herra Ylppö.

Tätä levyä voi suositella isosti. Kuunnelkaa, ihastukaa, tunnelmoikaa.


Bola Bolaa voi tilata esimerkiksi levykauppa X:stä ja keikkatietoja sun muuta löytyy esimerkiksi facebook-sivuilta ja blogista. Levyn kuuntelu onnistuu myös Spotifyn kautta. Vanhempia kappaleita voi myös kuunnella soundcloudissa.

ps. Juuri löysimme levyltä piiloraidan! Ihana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...