sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Lavalta: Nightmare Before Christmas -illallisshow

Kuva: Partita

Porvoon Taidetehtaassa näkyi perjantaina jos jonkinlaista zombieta ja kummittelijaa, kun Avanti-salin valloitti Tim Burtonin Nightmare Before Christmas -elokuvaan perustuva illallisshow. Musikaalissa kurpitsakuningas Jack Skellington on pitkästynyt Halloweenin viettämiseen ja pohtii jo eläkkeellejäämistä, kun tupsahtaa vahingossa Joulumaahan. Iloinen tunnelma hurmaa luurangon ja tämä päättää, että tänä vuonna joulun järjestävät Halloween-kylän asukkaat. Joulupukki on toki saatava ensin pois tieltä ja kaikki kylän asukkaat eivät aivan pääse kartalle siitä, mitä joulun henki todellisuudessa tarkoittaa.

Esityksestä vastasivat Porvoossa toimiva Partita-kuoro 25 laulajan voimalla sekä Linnanmäen sirkuskoulu. Musiikista puolestaan huolehti kolmihenkinen bändi, josta soittimina löytyivät basso, koskettimet ja rummut. Lavastus oli jätetty minimaaliseksi: taustalla oli musta kangas, somisteena isoja paketteja. Sen sijaan rooliasuihin ja maskeeraukseen oli panostettu valtavasti ja alkuperäisen elokuvan ystävä pääsi ihastelemaan hienosti toteutettuja Halloween-kylän asukkaita.

Suomennetussa musikaalissa kuultiin kaikki myös elokuvassa esiintyvät laulut ja nyt täytyy kehua: käännös oli todella onnistunut. Jopa musikaalikäännöksistä äärimmäisen tarkka mies oli myyty ja onnellinen. Lisäksi esitykseen oli lisätty muutama viihdemusiikin puolelta tunnettu esityksen teemaan liittyvä kappale, jotka sulautuivat varsin mukavasti kaiken muun lomaan. Verrattuna alkuperäiseen elokuvaan esityksessä oli tehty muutamia taiteellisia ratkaisuja ja sovelluksia, mutta huomioonottaen esitystavan ja miljöön ratkaisut olivat varsin perusteltuja. Linnanmäen sirkuskoulu toi esitykseen lisää eksotiikkaa ja jännittävyyttä. Akrobatiaa nähtiin niin maalla kuin ilmassakin ja temput sopivat esitykseen mainiosti. Perjantaina ilmassa taisi olla jonkin verran ensi-iltajännitystä, mutta se kuuluu mielestäni asiaaan.

Itse illallinen jakoi esityksen kolmeen osaan ja rytmitys toimi varsin hyvin eikä mitään joutunut odottamaan liian pitkiä aikoja. Eikä ruokakaan ollut hassumpaa, mieleen jäivät erityisesti mainio veriappelsiinikastike sekä hampaallinen suklaakakku.

Kiitokset esityksestä koko työryhmälle! Koko kuoro hoiti hommansa upeasti ja esitystä oli ilo kuunnella ja katsella.

Esityksiä on vielä ensi viikonloppuna, sekä ruoalla että ilman. Lisätietoja täältä.

2 kommenttia:

  1. Vautsi! Mahdetaankohan Nightmare Before Christimas:sia esittää enää? Missään? Painajainen ennen joulua on yksi kaikkien aikojen suosikkielokuvistani, sen jaksaa katsoa aina ja aina vain uudestaan. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensi viikonloppuna kulttuurimatkalle Porvooseen, Katja? :) Se on kyllä ihana elokuva upeine kappaleineen.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...