sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

J.K.Rowling: Harry Potter and the Chamber of Secrets


Tapetin repiminen voi joskus olla turruttavaa puuhaa, varsinkin kun sitä tekee itsekseen. Mies keksi tähän hätään oivan ratkaisun ja laittoi iPodilleni J.K.Rowlingin Harry Potter and the Chamber of Secretsin (1998) Stephen Fryn lukemana äänikirjana. Potter olikin oiva valinta tähän puuhaan, sillä tarina on sen verran tuttu ettei ajoittainen keskittymisen herpaantuminen (esim. naulaan astuminen tai poikkeuksellisen itsepäinen liisteritahra) haitannut tarinan seuraamista.

Mikäli Potterit eivät jollekulle ole tuttuja on Chamber of Secrets siis sarjan toinen osa ja siinä seurataan täten Harryn ja tovereiden toista vuotta Tylypahkan velhokoulussa. Kakkosvuosi alkaa myrskyisästi ja jatkuu samankaltaisena kun koulussa alkaa tapahtua mystisiä onnettomuuksia.

Minä en nyt muista kuka bloggaaja totesi näistä samoista äänikirjoista että Fry on hyvä lukija, mutta tekee osan naisäänistä aivan turhan kimeästi. Harmituksekseni olen ainakin osittain samaa mieltä tästä, esimerkiksi Ginnyn ääni oli niin kimeä että korviin melkein sattui ja tyypistä sai turhan vikisevän kuvan. Toisaalta sitten Hagrid on mielestäni oikein mainio ja samoin McGonagall, McGarmiwa muistaakseni suomennoksissa.

Olen tässä vaiheessa jatkanut kuuntelu-urakkaa jo Prisoner of Azkabanilla ja täytyy myöntää että ovathan nämä hyviä kirjoja (tosin kritiikkiäkin voi esittää, katsokaa vaikka Kolmas linja-blogin Miaan mielipide täältä). Minä olen kyllä vähän jäävi sanomaan, olenhan sitä "kuuluisaa Harry Potter-sukupolvea" joka kasvoi suht samaan tahtiin kirjojen kanssa.

Hyviä äänikirjoja kyllä leppoisan puuhastelun taustaksi, suosittelen.

J.K.Rowling : Harry Potter and the Chamber of Secrets
Bloomsbury Publishing. Alkuperäinen kirja julkaistu 1998.

4 kommenttia:

 1. Minulla on ongelma keskittyä äänikirjoihin, mutta aina on tehnyt mieli kuunnella Fryn lukema versio jostain Potterista kokeeksi. Ehkä olisi tosiaan helpompaa keskittyä kun kirjat ovat muuten tuttuja. En osaa kuvitella Fry'ta Ginnyna...

  Pidän Pottereita edelleen loistavina kirjoina, tosin olin jo aikuinen kun ne alkoivat ilmestyä.

  PS: Tapettihöyrytin on muuten oivallinen apuväline. Minua ei nykyään saa enää tapetin poistoon ilman sitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raija, Fry lukee kyllä todella hyvin eli suosittelen lämpimästi. Minäkin olen vähän huono kuuntelija mutta nämä kyllä menivät oikein rattoisasti.

   Ja joo, mehän tajuttiin pitkän tapettirapsutusrupeaman jälkeen että niin, olisihan tuossa ollut tuo höyrypesuri jolla olisi saanut tapetin irti vähän nopeammin.. :)

   Poista
 2. Melkein tekisi mieleni kokeilla Pottereita seuraavaksi englanniksi, mutta mahtaakohan suomennettu nimistö istua niin tiukasti mielessä, että olisin aivan pihalla henkilöistä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Vääräkielisyyteen" tottuu melko nopeasti, suosittelen kokeilemaan. Ja jos joku vaivaa niin ainahan voi tarkistaa netin potter englanti - potter suomi -sanakirjoista että kukamitähäh. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...