perjantai 30. syyskuuta 2011

Pauli Kallio & Tiitu Takalo: Josefiina leipoo

Käväisimme muutama viikko sitten miehen kanssa Helsingin sarjakuvafestivaaleilla. Siellä mies tapasi ihailemansa ja paljon lukemansa Pauli Kallion ja täten hankki sitten itselleen Pauli Kallion käsikirjoittaman ja Tiitu Takalon piirtämän Josefiina leipoo (Suuri kurpitsa, 2006). Suurin osa kirjassa esiintyvistä stripeistä julkaistiin Ilta-Sanomien kuukauden kotimaisena sarjakuvana kesäkuussa vuonna 2006.

Josefiina leipoo on parisuhdesarjakuva, jossa Josefiina seurustelee Topiaksen kanssa. Tai seurustelee ja seurustelee, pikemminkin pompottelee miestä miten sattuu ja todettavissa on jokseenkin klassisia hankalan naisen oireita. En siis suosittelisi tätä sellaisille naisille, jotka eivät kykene nauramaan omalle satunnaiselle hankalalle käyttäytymiselleen (itse ainakin vähän nolostuneena tunsin samaistumista muutamassa stripissä).

Vaikka Josefiinan käytös ei mitenkään esimerkillistä ole, on Kallio&Takalo-tiimin luoma sarjakuva lempeän humoristinen. Lyhyet stripit ovat oivaltavia, ja ne kuvaavat hienosti arkisia hetkiä.

Pauli Kalliolta olen lukenut aiemmin ainakin Kramppeja ja nyrjähdyksiä-sarjoja ja vähän Ornette Birks Makkostakin. Josefiinassa oli havaittavissa jonkinlaisia kaikuja Krampeista, mutta se on silti oma ehjä sarjakuvansa. Ihastelin myös Tiitu Takalon vaivattoman oloista tussaustyyliä. Tykkään.


Joséphine Bakerilta nimensä saanut sarjakuva on ilahduttava ja nopealukuinen. Itse olisin viihtynyt Josefiinan parissa 29 sivua pitempäänkin. Tämä sarjakuva myös nosti edelleen kiinnostustani Pauli Kallioon ja taidan nyt hakea meille uudestaan lainaan Krampit ja lukea ne itsekin.

Ai niin, miehen kommenttia sen verran että tämä oli hurjan hauska ja kamalan ilkeä.

Lopuksi vielä yksi koko sivun ruutu. Kuinka moni tunnistaa tilanteen? Minä ainakin.

Osallistun tällä samalla Valkoisen Kirahvin sarjakuvahaasteeseen.

2 kommenttia:

  1. Enpäs ole tällaisesta kuullutkaan! On aina hauskaa lukea sellaista, missä saa/joutuu/ vähän nauramaan itselleenkin ;)

    VastaaPoista
  2. Susa, suosittelen lämpimästi. Tämä on kevyt luettava, melkein jo liian lyhyt, mutta sitäkin hurmaavampi. Ainakin meillä päin löytyy kirjastosta, ehkä teilläkin? :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...