torstai 29. syyskuuta 2011

Ikuisesta rakkaudesta ja unelmataloista

Nappasin itselleni eilen Leena Lumin blogista haasteen, joka menee näin: Jos haluat minulta seuraavan haasteen, mainitse siitä kommentissasi. Minä listaan viisi sanaa/asiaa, jotka miellän sinuun. Ne voivat olla järkeenkäypiä tai täysin satunnaisia sanoja/ asioita. Sinun tulee julkaista antamani lista blogissasi ja tehdä postaus kommentoiden sinulle annettuja sanoja. Katsotaan, mitä tässä käy. Minun sanani ovat seuraavat.

1) Ikuinen rakkaus. Minä olen paatunut
 romantikko, mutta en sellainen Titanic-tyyppinen ikuisen rakkauden kannattaja vaan enemmän sellainen Julie Andrews ja Christopher Plummer Sound of Musicissa - tyyppinen. Ikuinen rakkaus on kaunis unelma ja ehkä jo suloinen todellisuus. Ikuinen rakkaus ei ole täydellistä, vaan rosoista, mutta kestävää. Mitäpä sitä elämäänsä muuta kuin rakkautta ja toivoa, niillä pääsee aika pitkälle.2) En hyväksy mielipiteitä ilman perusteita. Huomaan olevani allerginen ihmisille, jotka päsäyttelevät mielipiteitä tai tuomioita, mutta eivät kuitenkaan osaa esittää perusteita ajattelumallilleen, tai sitten perustelut ovat kopioita jonkun muun perusteista. Ajatelkaa nyt hyvänen aika itse. Asia voi olla ihan mitä tahansa siitä että miksi kahvi on pahaa tai miksi politiikot ovat väärässä.

3) Missä asuisin, jos... Voi petollinen jos. Tällä hetkellä minä haaveilen yhdestä tietystä keltaisesta mansardikattoisesta puutalosta joka voisi olla minun, meidän, ensi vuonna. Toivottavasti. Toisaalta, jos saisin valita haluaisin asua vuoden Pariisissa ja vuoden Tukholmassa tai Uppsalassa. Tällä hetkellä Suomessa on vain niin paljon kaikkea, ettei siitä voisi luopua.

4) Ystävät vai suku Molemmat ovat tärkeitä, mutta eri tavalla. Minulla on verrattain aika pieni suku, ja olemme suhteellisen tiiviisti yhteydessä toisiimme. Olen todella perhekeskeinen ihminen, ja toivoisin että välit sukuun säilyvät aina. Ystävät ovat toisenlainen juttu. Minulla on suht paljon kavereita ja tuttuja, mutta ystävänä oleminen vaatii jo enemmän. Jotain sellaista mielien sukulaisuutta ja sellaista, että on hyvä olla. Tai sitten ollaan täysin erilaisia, mutta jokin punainen lanka siinä suhteessa vain säilyy. Joudun nyt olemaan tylsä aidallaistuja, mutta tässä asiassa en kykene valitsemaan.

5) Kauneus Kauneutta on monenlaista. Kaunista on meri, syysaamu, koiran turkki, aamukahvi, lämmin syli, ikävä, täydelliset kengät, vanha kirja, vastapesty lakana, omenapuun varjo, rakkaus, hymy, kesäsade, pyöreä muoto. Minä tarvitsen arkipäivän kauneutta jaksaakseni. Muista hengittää.


Jos joku haluaa tähän mukaan, niin mainitkaa kommentissa ja annan sanoja.


Ihanaa syksyistä loppuviikkoa! Minulla on tänään työn alla tieteellisiä artikkeleita, peukkuja saa pitää.

13 kommenttia:

 1. Onpa ihania juttuja, varsinkin tuo keltainen, mansardikattoinen puutalo <3. Minulle saa antaa sanoja :).

  VastaaPoista
 2. Peukku pystyssä artikkelien ja etenkin unelmien talon suhteen! :)

  VastaaPoista
 3. Sinun ykkösesi on minulla ihan sama. Kakkoseen haluan sen verran kommnetoida, että joskus, tosin harvoin, löytyy perustelu sille,
  miksi ei perustele.

  Kauneutesi oli minunkin kauneuttani...

  Unelmien talo löytyy...minäkin löysin. Elän ja asun nyt unelmaani todeksi.

  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 4. Luulin kommentoineeni jo aiemmin, mutta kommentti näköjään hävisi kokonaan :(.

  Ihania juttuja, varsinkin tuo keltainen, mansardikattoinen talo <3. Minulle saa antaa sanoja :).

  VastaaPoista
 5. Talohaaveet ovat ihania. (Mutta onneksi meidän ei tarvitse enää etsiä, hermoja repivää hommaa!)

  Kauniita ja kiinnostavia vastauksia!

  VastaaPoista
 6. Jenni, kiitoksia! Viittausviidakossa seikkaillen.. :)

  Leena, jos on perustelu sille miksei perustele niin se on ihan sallittua. Mutta perustelu se on yhtä kaikki sekin.

  Meillä siis on jo unelmien talo katsottuna, on melkein varmaa että kyllä mutta vielä joutuu odottamaan ja toivomaan!

  Maria, hassua, kommenttisi ainakin tuli minulle ihan sähköpostiin asti mutta täällä sitä ei enää näy!

  Kiitos. Seuraavat sanat sinulle:
  1. Meri
  2. Vapaus
  3. Ennen vai nyt
  4. Kotityöt
  5. Rauhoittava ääni

  Norkku, sanopa muuta. Suunnitelmia olisi niin paljon ja talo tosiaan jo alustavasti löydetty mutta kun sitä ei vielä tiedä.. Kiitos sinulle kommentista.

  VastaaPoista
 7. Mielenkiintoista että kommentti meni sähköpostiin mutta ei tänne! Eli Bloggeri taas temppuilee kivasti...

  Kiitos sanoista :).

  VastaaPoista
 8. Kivoja ajatuksia. Ja kiva haaste. Koska tykkään näistä kovasti, voisin ottaa osaa ja pyytää sanoja!

  VastaaPoista
 9. Kaunis lukkokuva! Rakastan noita rakkauden siltoja, Tampereellakin on omansa. Tuo kuva taitaa tosin olla Pariisista, eikö? :) Ja ihanasti sanottu rakkaudesta, olen samaa mieltä. <3 Täydellisyys ei ole rakastettavaa, vaan se että on rinnalla on aito ja rosoinen, oikea inhimillinen ihminen.

  Ja oijoi, onnea talohaaveiden suhteen, kyyhkyläiset... <3
  Ihania vastauksia kaikki!

  Ja kiitos vielä levystä! <3 Olen laiska ja kopsaan tähän mitä jo päivällä oman blogini kommenttilaatikkoon kirjoitin: "Sinulla on lahjakas ja kaunisääninen mies, Tuomaksen äänessä on samaa miehistä pehmeyttä kuin Samuli Edelmannilla, oih! Voin vain kuvitella kun hän lukee sinulle iltaisin ääneen, minullekin kelpaisi sellainen "ja tänä iltana Samuli Edelmann lukee Jonathan Carrollia" -tyyppinen ratkaisu!"
  :D

  VastaaPoista
 10. Suketus, tässä sinulle sanoja:
  1. tie
  2. hetki
  3. Aamulla minä
  4. Lintu vai kala.
  5. ilo

  Sara, kuva on tosiaan Pariisista. Vähän olen katsellut kyllä Vanhankaupungin lukkosiltaakin sillä silmällä. :) Ja kiitos! Haaveet katossa..

  Ja ihanaa ihanaa että levy oli mieluinen! Meilläkin sitä on kuunneltu ja ihmetelty että nyt se tosiaan ON tässä.(sitä saa sitten mainostaa kavereille ;)

  VastaaPoista
 11. Olipa mukava lukea vastauksiasi! Tällaiset haasteet ovat todella mukavia, sillä niistä oppii teistä muista bloggaajista enemmän. Pidin erityisesti siitä, miten mainitsit arjen kauneuden. Jos arjessa ei näe kauneutta, voiko siitä oikein nauttia muuallakaan?

  VastaaPoista
 12. Oi, mansardikattoinen talo on minunkin unelmani. Asumme hieman toisenlaisessa, mutta ihan kelvollisessa talossa. Silti aina huokailuttaa, kun näen niitä oikeita unelmataloja.

  Arkipäivän kauneus on tarpeellista ja perusteettomat mielipiteet ikäviä. Olen samaa mieltä. :)

  Ikuiseen rakkauteen, rosoiseenkin, haluan uskoa minäkin. Olen ollut mieheni kanssa jo 19-vuotiaasta saakka ja mekin laitoimme lukon tuonne samaiseen siltaan toukokuussa.

  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 13. Paula, tällä tavalla tosiaan pääsee ovelasti kurkistelemaan toisten mielenmaisemiin. Jännittävää! Ja arki on kaunista. <3

  Katja, ehkä sinullekin jonain päivänä tulee se mansardikatto vastaan? Ikuinen, sopivan rosoinen rakkaus, sitä toivon teillekin. Ihanaa viikonloppua Katja! <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...