perjantai 20. toukokuuta 2011

Totally British-haasteesta ja muuta viikonloppuista

 Kuva lainattu Kirjavasta kammarista.

Kirjavan Kammarin Karoliina starttasi tiistaina mahtavan Totally British-haasteen, johon on ihan pakko osallistua. Moni listoilla keikkuva teos oli jo muutenkin lukulistalla, joten miksei sitten lukisi niitä ihan osana haastetta. Haaste on jaettu kategorioihin ja minä ajattelin osallistua seuraaviin:

Modern Men Writers (3)
Tähän ajattelin lukea ainakin Nick Hornbya, Ian McEwania ja ehkäpä tuon ihanan britin, Stephen Fryn kirjan. Aikaisemmin lukemani Laurin The Gun Seller sopisi tähän varmaan myös mutta olkoot. :)

Modern Women Writers (3)
Ainakin Susan Fletcher keikkuu lukulistalla, katsotaan mitä muuta keksin. Suosituksia huolin mielelläni. 

Éirinn go Brách! (3)
Tavoitteena tutustua ainakin James Joyceen ja Oscar Wildeen tämän vuoden aikana. Joycea on jo hyllyssäkin.

Childrens' Britain (3)
Douglas Adamsin ja J.K.Rowlingin uudelleenlukeminen on kutkutellut nyt niin kovasti että eiköhän nämäkin tule luettua.

Kovasti tekisi mieli lukea myös brittidekkareita ja chick-litia mutta katsotaan miten syksy kehittyy ja ehtiikö siltä gradulta ja muilta lukemaan niin paljon. Mutta tällä vaatimattomalla 12 pojolla lähden liikkeelle! Kiitos Karoliinalle vielä upean haasteen rakentamisesta!

***

Onneksi on viikonloppu. Tänään oli virallisesti SE päivä, kun minulla oli kevätlukukauden viimeinen tentti joka vielä meni juuri niin kuin pitikin. Ensi viikolla alkavat sitten toisenlaiset haasteet mm- molekyyligastronomian ja ehkä kandin merkeissä, mutta tenttejä ei sentään tarvitse ihan hetkeen stressata.

Huomenna ajattelin leipoa tämän kunniaksi cupcakeja (en vain taivu tuohon kuppikakku-sanaan) kun kerran uudessa Kodin Kuvalehdessä oli resepti ja keittiön laatikossa odottavat Katjalta saadut ihanat vuoat.

Viikonloppuun mahtuu ehkä myös vähän parvekehommia ja asunnon laittoa taas siihen kuntoon, että se näyttäisi asutulta eikä niin paljon varastolta. Kaikki huonekasvit ovat sentään urheasti sietäneet tämän kiireajan.

Ihanaa viikonloppua kaikille!

7 kommenttia:

 1. Täältä tulee pari vinkkiä Irlanti-kategoriaan :) Luen parhaillaan Anne Enrightin romaania Valvojaiset, se on todella hyvä! Nuala O'Faolainin Tunnenko minä teidät? on irlantilaisen toimittajan kaunokirjallinen elämäkerta. Pitää kyllä tarkistaa, oliko O'Faolain Pohjois-Irlannista vai Irlannista. Vähän kevyempää, mutta silti hyvää luettavaa ovat iki-ihanan Maeve Bichyn romaanit, varsinkin vanhempi tuotanto.

  VastaaPoista
 2. Ihana kuulla, että tentti meni hyvin ja kevätmieli alkaa muuttua pian kesäksi. Minäkin luin uutta Kodin Kuvalehteä ja ihastuin siinä oleviin ohjeisiin. Mukava kuulla vuokien tulevan hyvään käyttöön. <3

  Irlannista, Pohjois-Irlannista, tulee iki-ihana (ja hieman rappioromanttinen) Robert McLiam Wilsonin Eureka Street, Belfast. Sitä suosittelen kyllä lämpimästi. :)

  VastaaPoista
 3. Pienen mökin emäntä: Kiitos vinkeistä! Maeve Binchya olen lukenutkin melko paljon, ihanan kepeitä. Suosikkejani ovat Italian illat ja Illallistarinoita.

  Katja: Kiitos sinullekin vinkeistä! Yritän päästä vuokien kimppuun huomenna.. :)

  VastaaPoista
 4. 'Totally Britishs' sounds just like me. Love it! I supose one of my souls is totally British!
  Pari viimeista viikkoa on ollut niin hulinaa, etten ole ehtinyt juuri lukemaan blogikuulumisia, mutta mielessani olet. Päädyimme Pariisiin. Joko kerroin? :-)

  VastaaPoista
 5. Linnea: Minä en vielä tiedä kuinka britti olen kun en ole sen maan kamaralla vielä fyysisesti käynyt.. Mutta aion kyllä. Ja veikkaan että löytyy minusta se pieni brittikin..

  Ja mainitsit kyllä! Joko kävitte? :)

  VastaaPoista
 6. Niin kivaa, kun lähdit tähän mukaan! Oletkos lukenut jo Sarah Watersia? Siinä yksi vahva nimi tuohon Modern Women Writers -kategoriaan.

  VastaaPoista
 7. Karoliina: Enpä ole! Laitetaanpa muistiin, kiitos paljon! Minustakin on hirmuisen kivaa olla mukana.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...