tiistai 22. syyskuuta 2015

Lavalta: Feminist Comedy Night! with Jamie MacDonald (Mad House)


Mad House -syksy jatkui viikonloppuna loppuunmyydyn Feminist Comedy Nightin parissa. Jamie MacDonaldin isännöimässä illassa käsiteltiin feminismiä ja vähän muutakin kaksikielisen koomikkojoukon toimesta. Lavalla nähtiin MacDonaldin lisäksi Henri Hakkarainen, Joel Herman, Henry Lehto, Kaisa Pylkkänen, Aatu Raitala, Lina Schiffer ja Ulla Virtanen ja ainakin vielä joku muu jonka nimeä en nyt saanut ongittua selville. Joka tapauksessa käsillä oli oikein mainio lineup, hyviä juttuja joka koomikolla ja yleisö viihtyi. 

En ole aikaisemmin kirjoittanut juttua stand up -keikoista, joten olen nyt vähän sormi suussa että mitä sitä sanoisi. Vitsejä en enää muista kunnolla (eivätkä ne olisi varmastikaan yhtään niin hyviä tässä tekstinä, konteksti ja näin) saati sitten ihan satavarmasti sitä että kuka nyt minkäkin jutun kertoi. Hyviä oivalluksia oli joka tapauksessa muun muassa mystisesti sukupuolimarkkinoiduista partatuotteista (kyllä, niitäkin voi ylimiehistää), seurustelun erikoissäännöistä, päivän politiikasta, paheksunnasta kaupan kassajonoista ja mitä näitä oli.

Se täytyy myös sanoa, että Ihana Baarissa oli huippukiva tunnelma koko keikan ajan. Yleisö oli hyvin mukana, väliajalla sai jonottaa virvokkeita ilman kantapäitä potkivia kanssajonottajia ja wasabisoijapähkinät oli ihan tosi hyviä. Ja jotenkin tunnelma oli niin lämmin, ettei haitannut vaikka oli saapunut paikalle yksin, yhdessä siinä kuunneltiin ja naurettiin ja taputettiin.

Kotimatkalla myös huomasin, että koomikoiden jutut eivät ole minun kertominani yhtään niin hauskoja. Komedia on vaikea laji ja varmaan se tilannekin vaikuttaa, koska jutut olivat oikeasti hurjan hyviä. Ehkä en ryhdy koomikoksi. Stand up -keikalle voisin sen sijaan uskaltautua uudemmankin kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...