sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Lavalta: Rakkauspuhebrunssi (PuheNyt / Mad House)

Rakkauspuheen kylkeen sopii vohveli.

Jos nukkuu yöllä vähän, kannattaa seuraavan päivän menot valita tarkkaan. Onneksi PuheNytin Rakkauspuhebrunssilla sai vain istua ja syödä ja kuunnella lempeää rakkauspuhetta. Ihan vaaleanpunaiseksi pumpuliksi ei kuitenkaan mennyt, vaan rakkaudessa oli myös sisältöä.

PuheNytin Rakkauspuhetta-tapahtuman tavoitteena oli toimia vastapainona vihapuheelle. Saunavuorojen, rakkauspuhebrunssin, myytinmurto-työpajan ja puhekaraoken kautta haluttiin puhua rakkaudesta ja rakastumisesta, lisätä suvaitsevuutta ja ymmärrystä, keskustella. Brunssilla puhujina kuultiin kirjailija Elina Hirvosta, kansalaisaktivisti Maryan Abdulkarimia, Ujuni Ahmedia, äänitaiteilija Juha Valkeapäätä, Puistofilosofia-tapahtuman Antti Sorria, toimittaja-muusikko Mari Vesalaa sekä neljää mainiota nuorta Kallion ilmaisutaidon lukiosta.

Puhujien moninaisuudesta voi päätellä, että myös näkökulmat vaihtelivat vaikka taustalla vilkkuikin ajatus rakkaudesta. Lavalla puhuttiin muun muassa rakkaudesta ruokaan, oman itsensä rakastamisen tärkeydestä, kohtaamisista, joissa on saanut yllättyä, kaipuusta, uskalluksesta kokeilla ja tehdä asioita joita rakastaa, toisten ihmisten hädän ymmärtämisestä, rakkaudesta maaseutuun ja paljosta muusta. Brunssin ääressä oli hyvä jäädä pohtimaan ja omaksumaan kuulemaansa ja likimain viisi tuntia kului yllättävän nopeasti.

Koska keskityin kuuntelemisen lisäksi lähinnä syömiseen ja neljään kupilliseen kahvia, en tehnyt lainkaan muistiinpanoja. Mieleen jäivät kuitenkin esimerkiksi mainio kalliolainen nuori mies (olit mainio, vaikket päässytkään vetämään leukoja ennen esitystä!), Mari Vesalan kuvaus vangoghinkeltaisesta maisemasta maaseudulla, osittainen paluu Juha Valkeapää 50 yrs -esityksen tunnelmiin, ajatus siitä että sunnuntaikin on päivä, toive siitä että ihmiset uskaltaisivat enemmän ja että muistaisi olla avoin yllättäville kohtaamisille.

Kiitos PuheNyt, Mad House ja ravintola Lämpö. Jatkakaamme tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...