keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Liikkuvaa kuvaa: Grease sing-along (Orion)


Tällä kertaa esitys ei ollut virallisesti dress-along, mutta kuinka usein sitä pääsee käyttämään punaista nahkatakkia?

Grease on yksi niistä musikaaleista, joihin rakastuin palavasti ollessani yläasteella ja eläessäni ensimmäistä musikaalihuumaani. Tarttuvat biisit ja elokuvan estetiikka miellyttivät ja musikaali onkin tullut vuosien saatossa katsottua useamman kerran. Mahdollisuutta nähdä elokuva valkokankaalla ja kaiken lisäksi sing-along versiona ei siis voinut sivuuttaa.

1950-luvun amerikkalaiseen lukioon sijoittuvan musikaalin juoni lienee monelle tuttu. Danny (John Travolta) ja Sandy (Olivia Newton-John) viettävät romanttisen kesän yhdessä, mutta tiet eroavat syksyn koittaessa. Sattumoisin Sandy kuitenkin muuttaa samaan kaupunkiin ja yllätys on suuri kun nuoret törmäävät koulussa. Danny ei kuitenkaan voi tipauttaa kovan jätkän rooliaan kavereiden edessä ja rakkauteen tulee ryppyjä. Kaikenmoista sutinaa ja säätöä on myös kaveripiirin parissa.

Huomasinpa taas, että musikaalien juonien kirjoittaminen on joskus ihan hirveän vaikeaa koska kaikki kuulostaa kököltä! Esimerkiksi Wikipedian juonikatsaus on aika hulvaton. Pointtina kuitenkin on, että musikaalin myötä käydään läpi teinien ylä- ja alamäkiä ja lopulta kaikki on tietysti hyvin.

Orionissa näyttettiin Greasesta erityistä sing-along-versiota, jossa tekstitykset olivat ainoastaan lauluissa. Yleisön innostamiseksi paikalla oli pestettu laulunjohtajiksi Sampo Marjomaa ja Molly Moonstone, mutta hirveästi ylimääräistä innostusta ei oikeastaan edes tarvittu. Laulu nimittäin raikasi kovaa ja innostunut yleisö antoi itselleen aplodit jokaisen biisin jälkeen. Täytyy sanoa, että se oli aika mahtavaa.

Rasvismies mukana.

Kokonaisuutena sing-along-reissu oli ilahduttava. Porukka oli innolla mukana laulamassa, moni oli pukeutunut elokuvan tyyliin sopivasti ja tunnelma oli hyvä. Ainoan miinuksen antaisin itse elokuvakopion valmistajille, sillä laulujen tekstittäjät olivat selvästi innostuneet hieman liikaa käytetyn ohjelman erikoisominaisuuksista ja valkokankaalla nähtiin biisien aikana mystisiä sydämiä, puhekuplia ja vaikka mitä. Ihan tavallinen teksti ja pomppiva pallo olisivat riittäneet meikäläiselle, mutta saatiinpahan siitä ylimääräistä huumoria.

Kiitos siis Orion taas mahtavan tapahtuman järjestämisestä! Innolla odotamme marraskuuta ja Pienen merenneidon sing-along-esitystä.

Vuoden kolmas Grease sing-along on Orionissa la 28.11.

Marraskuun sing-along-esitys on jo loppuunmyyty, mutta lippuja halajavien kannattaa kärkkyä facebookin tapahtumasivulla. Yleensä hajalippuja vapautuu myyntiin esityspäivänä tai sen lähettyvillä. Orion myös selvittää lisänäytöksen mahdollisuutta, joten kannattaa olla kuulolla muutenkin!

2 kommenttia:

  1. Me ei onnistuttu saamaan lippuja tohon, vaikka olin (mielstäni) ihan kärppänä sinä päivänä kun liput tuli myyntiin :( Olisin tosi mielelläni mennyt katsomaan ja lauleskelemaan. Olen näytellyt Turun nuorenteatterin Grease-musikaalissa 16-vuotiaana ja siksi osaan noi kaikki biisitkin ulkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi Isa! Toivottavasti saisitte siihen mahdolliseen lisänäytökseen, kannattaa superkärppänä seurata Orionin tiedotusta! Itse haaveilen edelleen Sound of Music-sing-alongista, mulla oli edelliseen kertaan jo liput mutta merkkasin alkamisajan väärin ja missasin!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...