keskiviikko 15. elokuuta 2012

Lavalta: Peppi Pitkätossu (Tikkurilan Teatteri)

Kuvassa Herra Tossavainen (Meeko) ja Peppi (Vilma Kitula). Kuvaaja: Juhana Myllyniemi

Pitihän sitä nyt käydä vielä toisen kerran kesässä kesäteatterissa joten suuntasimme idyllisesti pyörillä Tikkurilaan, kotiseututalo Påkaksen pihamaille katsastamaan Tikkurilan Teatterin versiota Astrid Lindgrenin Peppi Pitkätossusta.

Staffan Götestamin dramatisoima ja Liisa Ryömän suomentama käsikirjoitus noudattelee ainakin oman muistini mukaan alkuperäisen kirjan käsikirjoitusta ja hyvä niin. Vauhtia riittää eikä näytelmä junnaa turhaan paikoillaan. Näytelmä alkaa vauhdikkaasti Pepin ponkaistessa lavalle laulellen nimikkosävelmäänsä ja vähä vähältä katsojalle esitellään niin Tommi ja Annika, neiti opettaja , rouva Ryöppyvaara, poliisit Jeppe ja Juppe sekä tietysti herra Tossavainen, jota esitti kuriton Meeko-koira. Ja olivat siellä toki myös Jymy-Juntunen ja Kukkanen sekä sirkuksen Väkevä-Aadolf, joka sai pahan kolauksen itsetuntoonsa kokeiltuaan merimiespainia Pepin kanssa.

Tikkurilan Teatterin Peppi on iloinen ja värikäs koko perheen esitys. Näyttelijät ovat taitavia, pysyvät roolissaan hienosti ja ääni kuului koko katsomoon ilman mikrofoneja. Koko ulkolava oli hienosti käytössä koko näytelmän ajan ja sama piha muuttui sujuvasti sirkuksesta kouluksi ja Huvikummun pihamaaksi. Omat suosikkini näytelmässä olivat hurmaavat poliisit Jeppe ja Juppe, jotka pitivät omalta osaltaan hyvin huolta näytelmän slapstick-osuuksista.

Tuli myös huomattua, että Peppi on oikeastaan aika ärsyttävä lapsi, kovaääninen ja yliaktiivinen. Ja toisaalta kuitenkin nimenomaan lapsi ja sisimmässään hyväntahtoinen, sellainen joka osaa temmata katsomossa istuvan "aikuisen" (puhun nyt itsestäni) mukaansa kiusoitellessaan sessiaalissa työskentelevää Ryöppyvaara-parkaa.

Katsomossa olleet lapset vaikuttivat kyllä nauttivan esityksestä myös kovasti, ainakin naurun ja taputusten perusteella. Ja kyllä siellä eläydyttiinkin: Pepin murehtiessa näytelmän loppupuolella yksinjäämistään tokaisi neuvokas taapero katsomosta että ollaanhan me täällä.

Nina Rinkinen on tehnyt hyvää työtä hienojen näyttelijöiden kanssa, juuri tällaista hyvä harrastajateatteri on parhaimmillaan eli silloin kun se menee ammattimaisesta toiminnasta.

Esityksen ehtii nähdä vielä viikon ajan, su 19.8. klo 15, ti 21.8. klo 13 ja 18 sekä su 26.8. Suosittelen.

Lavalla nähdään: Vilma Kitula, Meeko, Sonja Kettunen, Markus Niskanen, Sanna-Mari Kirjalainen, Anna Norros, Miika Elmgren, Sini Keinänen, Joona Tuoriniemi, Lasse Tuominen, Oona Voutilainen/Aino Kapanen ja Noora Kosonen/Vilma Mikkola.

1 kommentti:

  1. Äh, huomasin nyt vasta tämän tekstin ja huomasin samalla, että jäi sittenkin tämä näkemättä. Olin kyllä kovasti suunnitellut meneväni johonkin kesäteatteriesitykseen ja katsoin alkukesästä valmiiksi useamman vaihtoehdon, mutta en sitten näköjään saanutkaan aikaiseksi mentyä minnekkään.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...