tiistai 25. tammikuuta 2011

Leipää ja sirkushuveja

Kiireisen tiistaipäivän vuoksi päätettiin, että illalla syödään pinaattikeittoa (varsinainen keittopäivä, lounaaksi sienikeittoa). Ajattelin kuitenkin, että kylkeen olisi mukava saada jotain spesiaalia joten piipahdin Töölöntorin Kakku ja Leipä Keisarissa kysymässä, mikähän mahtaisi olla hyvä leipä kyseisen keiton kylkeen. Mukaan lähti arinaleipä.


Vielä en ehtinyt maistaa, mutta lounaan kaveriksi hankittu täysmallassämpylä ainakin pelitti sienikeiton kaverina.

Plussaa leipomolle vielä hyvästä ja ystävällisestä palvelusta.

Samalla reissulla käväisin Antikvariaatti Sangissa (Runeberginkatu 59) kurkkimassa, olisiko valikoimaan tullut uusia englanninkielisiä pokkareita. Aina välillä löytyy aarteita. Viime viikolla mukaan lähti Nick Hornbyn High Fidelity. Tänään vähän himotti Fever Pitchin elokuvakässäriversio mutta jäi kuitenkin toistaiseksi hyllyyn.

Seuraavaksi tutkimaan, mitä yllätyksiä VR tänään matkustajalleen suo. Kohti Heurekaa.

5 kommenttia:

  1. Oi! Rakastan keittoruokia, mutta olen aika huono itse niitä tekemään.

    VastaaPoista
  2. Pinaattikeitto oli tosin ihan kaupan pakkasesta. Mutta mulla on pari tosi helppoa ja nopeaa kasviskeitto-ohjetta jos kiinnostaa :>

    VastaaPoista
  3. Porkkana-linssikeitto
    1 l vettä
    1 kg porkkanaa
    2 dl punaisia linssejä
    2 kasvisliemikuutiota
    1 tl raastettua inkivääriä
    150 g sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija)

    Kuori ja paloittele porkkanat ja keitä ne kasvisliemessä. Kun porkkanat ovat lähes kypsyneet, lisää huuhdotut linssit. Keitä kunnes linssit ovat kypsiä. Soseuta ja lisää keittoon kuutioitu juusto ja inkivääri. Kuumenna varovasti sekoittaen kunnes juusto on sulanut.

    Ja oma suosikkini:

    Tomaattikeitto

    2 valkosipulinkynttä (tai enemmän jos maistuu)
    1 sipuli
    1 rkl öljyä
    7 dl vettä
    500 g paseerattua tomaattia
    1 kasvisliemikuutio
    1 tl sokeria
    0,5 tl pippuria
    1 tl timjamia
    1/4 tl tai enemmän chiliä
    4 paahtoleipää
    (100 g maustamatonta tuorejuustoa)

    Pilko sipulit ja kuullota ne öljyssä kattilassa.
    Lisää vesi, tomaatti ja mausteet. Leikkaa paahdetut leivät kuutioiksi ja lisää ne keittoon. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen 15 min.
    Jos tuntuu siltä, niin lisää myös tuorejuustoa ja sekoita. Kuumenna vielä n. 3 minuuttia ja tarjoile.

    VastaaPoista
  4. Tuo tomaattikeitto on kyllä jumalten herkkua.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...