sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Italian ilta

Kokeilin eilen illalla tehdä vanhasta Olivia-lehdestä (10/07) löytämälläni reseptillä focacciaa eli italialaista leipää, johon tulee yrttejä ja kalamataoliiveja. Yllätin itseni onnistumalla vähintäänkin kohtalaisesti. Nyt aamulla leipä on edelleen hyvää, vähän lämmitettynä, kahvin kanssa.

Focaccia - 1 pellillinen




4 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 tl sokeria
7,5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
4 rkl oliiviöljyä

Vuokaan
4 rkl oliiviöljyä
2 tl sormisuolaa
tuoretta timjamia ja rosmariinia
n. 10-15 kivetöntä kalamataoliivia

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (+ 37 astetta). Lisää joukkoon hiiva, suola ja sokeri.
2. Sekoita joukkoon puolet jauhoista ja oliiviöljy. Alusta taikinaan loput jauhoista. Vaivaa käsin 10-15 min. Saa jäädä löysäksi ja käsiin tarttuvaksi.
3. Peitä liinalla, anna kohota 20 min.
4. Voitele 20 cm x 30 cm uunivuoka oliiviöljyllä. Levitä taikina vuokaan. Sivele leipä oliiviöljyllä, anna kohota n. 30 min. (itse käytin leivinpaperilla päällystettyä uunipelliä, voitelin leivinpaperin öljyllä)
5. Ripottele pinnalla tuoreita rosmariinin ja timjamin lehtiä ja sormisuolaa (Maldon-suola kuulemma toimii parhaiten)
6. Paista 225 asteessa n. 30 min kunnes pinta kullanruskea ja rapea.

Aurinkoisen aamun musiikkina Norah Jonesin Feels Like Home.

2 kommenttia:

  1. Oma taikani hommaan on durum-jauhot, joita pitää vaivata vähintään 10 minuuttia. :)

    VastaaPoista
  2. Pitääpä kokeilla ensi kerralla! Kiitti vinkistä :>

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...