torstai 21. joulukuuta 2017

Kirsi Pehkonen: Sydämenasioita Jylhäsalmella


Enpä osannut arvata, että Kirsi Pehkosen Sydämenasioita Jylhäsalmella olisi niin täydellinen juhannuskirja mökille. Vaikka kai se olisi pitänyt arvata, kun kaikki merkit olivat ilmassa. Maalaisromanttisessa kirjassa puuhastellaan järvimaisemassa, setvitään hieman paikallisia juonia ja tietenkin ihastutaan.

Opettajaksi valmistunut Riina pakkaa tavaransa ja lähtee Jylhäsalmen lossikahvilaan kesätöihin avomiehen pakattua kimpsunsa ja lähdettyä toisen naisen matkaan. Jylhäsalmella Riinan toivottavat tervetulleiksi Sirkka-täti miehineen ja asettuminen järvenrannan pikkumökkiin sujuu yllättävän kivuttomasti. Kesän aikana Riina saa opetella kahvilanpitoa mukavien työkavereiden kanssa ja ehtii siinä samassa iskeä silmänsä erääseen vakituiseen kahvilavieraaseen. Kaikkien miesten kanssa juttu ei kuitenkaan suju yhtä ruusuisissa merkeissä eikä kesästä selvitä ilman jännityksen hetkiä.

Pehkosen romaani on yksinkertaisesti leppoisaa kesäluettavaa. Se ei varsinaisesti yllätä missään vaiheessa, mutta on kuitenkin hyvin kirjoitettu ja pohjattoman sympaattinen. Maalaisromanttiseksi tätä kirjaa mainostetaan ja juuri sitä se on. Auringonpaistetta järvellä, tuoretta pullaa ja maalaismaisema losseiseen. Ihan täydellistä, suosittelen.

Kiitos tästä kirjavinkistä Tuuleville, joka kirjoitti teoksesta sen verran mukavasti että päädyin sen lainaamaan. Kirjalle saadaan myös jatkoa keväällä 2018.

HelMet-haasteessa tämä menee suorilta kohtaan kirja, jossa kukaan ei kuole. 

Kirsi Pehkonen: Sydämenasioita Jylhäsalmella
Karisto, 2017. 190 s.

6 kommenttia:

 1. Tämä oli ja on kyllä pomminvarmaa, mutkatonta viihdettä. Olen ymmärtänyt, että seuraavassa osassa päähenkilö vaihtuu, joskin entisetkin ovat varmasti kuvioissa mukana. Kevättä (ja kesää) odotellen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepäs olisi hauskaa, Amma, näkökulmavaihdos voisi toimia tässä hyvin. Sitä odotellessa!

   Poista
 2. Tälleen joulupäivänä jouduin tsekkaamaan uudestaan, että olinhan mä tosiaan tullut sun blogin etusivulle, kun juhannuskirjasta puhutaan. :D Aika hauskasti meni! Hyvän mielen kirjoillehan mikään vuodenaika ei ole väärä. Pitääpä pistää teos mieleen etenkin kesää varten. Ensi vuonna ajattelin itsekin lähteä mukaan johonkin lukuhaasteeseen, kun tänä vuonna tuli luettua aivan olemattoman vähän kaunokirjallisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, Meri, mulla on vähän tää tämän vuoden bloggaus mennyt miten sattuu ja rästitekstejä on tosiaan kesältä asti. Noo... Mutta aivan mainio kesäkirja tänä ja keväällä taitaa tulla sitä jatkoakin!

   Poista
  2. Linnea, niin kuin olen sanonut, ihailen kovasti sitä, miten aktiivinen olet! Oma lukuhaasteeni ensi vuonna alkaa sillä, että tartun kaikkiin niihin teoksiin, jotka ovat kärsivällisesti pinossa tämän vuoden odottaneet. Äsken juuri nostin muutaman kirjan tähän mukavasti sohvan viereen odottamaan. :D

   Poista
  3. Kuulostaa erinomaiselta suunnitelmalta!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...