torstai 11. helmikuuta 2016

Ella Brigatti: Sängynaluskansa


Tässä vuoden alussa on tullut luettua aika paljon raskaampaa teosta, joten tein pitkästä aikaa taas pienen keikauksen lastenkirjojen puolelle. Totta puhuen tarvetta tuli nimenomaan äänikirjalle ja kun Ella Brigatin Sängynaluskansa sattui löytymään saatuna arvostelukappaleena hyllystä nappasin sen eräänä aamuna mukaani.

Sängynaluskansa kertoo Vilkuista, sängyn alla elävistä pienistä vihreistä olennoista. Hämärän tullen Vilkut lähtevät seikkailemaan muualle taloon koko porukalla ja kaikenlaisiin kommelluksiin siinä sitten ehditäänkin. Tämä sarjan ensimmäinen osa keskittyy Vilkkujen seikkailuihin yhden yön aikana. Brigatin tarinan lisäksi teos sisältää myös Tomi Sientolan runoja. 

Luin varsinaisen kirjan joskus viime vuonna. Pidin muhevasta kuvituksesta kovasti, vihreät ja pallomaiset Vilkut ovat tavattoman sympaattisia, mutta tekstistä en saanut oikein otetta ja kirja jäi. Eräänä aamuna kesken oleva äänikirja ei sitten tosiaan innostanut ja nappasin hyllyssä kököttävän äänikirjaversion tästä mukaan ja se olikin sitten ihan eri juttu se!

Lotta Lehtikarin lukemana tarina heräsi eloon ja muistin äkkiä miten mukavaa on kun joku lukee ääneen. Jotenkin tämä tunne ei ole tullut samalla tavalla silloin, kun kuuntelen englanninkielisiä "aikuisten" äänikirjoja. Työmatka sujuikin Vilkkujen kanssa oikein sutjakasti ja räntäkelikään ei tuntunut niin kurjalta. Kuuntelussa tosin varmaan auttoi myös se, että olin lukenut kirjan ja kuvituskuvat olivat jääneet mieleen. Runoista en tosin vieläkään niin välittänyt, mutta jotenkin tämä Vilkkujen omituinen tarina aukeni paremmin ääneenluettuna.

Sängynaluskansa-sarjassa on ilmestynyt myös teos Sängynaluskansa Karnevaalit ja kolmas osa Sängynaluskansa Meksikossa ilmestyy huhtikuussa.

Sininen keskitie -blogissa tätä luettiin yhdessä lasten kanssa, Kirjakko ruispellossa -blogissa tarina aukesi myös paremmin äänikirjana.

ps. Jos teillä on suositella hyviä kotimaisia lasten äänikirjoja niin vinkatkaa kiitos, kaipaan lisää työmatkakuunneltavaa!

Ella Brigatti: Sängynaluskansa 
Kirjan runot: Toni Sientola
Kulttuurikioski Osk, 2014. 40 s.
Myös äänikirjana, lukijana Lotta Lehtikari.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...