lauantai 7. syyskuuta 2013

Kirjabloggaajat lukutaidon puolesta


Huomenna 8.9. vietetään kansainvälistä lukutaitopäivää. Tällä hetkellä maailmassa on 800 miljoonaa lukutaidotonta aikuista. Se on paljon. Siksi kirjabloggaajat tempaisevat seuraavalla viikolla, eli 6.9.-13.9. lukutaidon puolesta Kirjainten virrassa-Hannan johdolla Suomen pakolaisavun kanssa.

Alkuperäisenä tarkoituksena oli pyrkiä lukemaan kuluvan viikon aikana mahdollisimman paljon ja lahjoittaa euro jokaisesta luetusta kirjasta. Koska ensi viikko on minulle kuitenkin todella kiireinen en olisi ehtinyt lukea käytännössä mitään ja idea olisi mennyt pipariksi. Niinpä päätin lahjoittaa summan, joka vastaisi tänä vuonna lukemieni lasten- ja nuortenkirjojen määrää.

Yhteenlasketuksi kirjamääräksi tuli 15 ja koska kympit ovat kivoja, päätin pyöristää summan suoraan 20 euroon. Laitettuani oman panokseni Jelpi-sivustolle oli kirjabloggaajien tavoitteesta kerätty jo 116 %. Huikeaa!

Suomen pakolaisapu järjestää lukutaitokoulutusta Sierra Leonessa, Liberiassa, Ugandassa ja Thaimaassa pakolaisille ja paluumuuttajille. Yhden euron lahjoituksella saadaan jo hankittua yksi aapinen.

Tehdään lukutaidosta todellinen ihmisoikeus. Avataan mahdollisuus kaikille lukea, matkustaa toisiin maailmoihin, avartaa näkemyksiään ja saada tietoa. Annetaan kaikille mahdollisuus vaikuttaa omaan osaamiseensa. Annetaan lahjaksi lukutaitoa.

Meidän bloggaajien kampanja on käynnissä siis ensi perjantaihin asti. Sinäkin voit osallistua kampanjaan Jelpi-sivuston kautta.

Ihanaa viikonloppua!

4 kommenttia:

  1. Tavoite on ylitetty ja toivon mukaan se tuplaantuu vielä. Huikeaa totta tosiaan!

    VastaaPoista
  2. Tämä on kyllä hyvä kampanja. Itsekään en ehtinyt mukaan lukijana, mutta onneksi lahjoittaminen ei kauaa aikaa vienyt ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...