tiistai 16. huhtikuuta 2013

Savikiekolta: Väkevää tahnaa Juha Pekka Tapani Heikkiseltä (ja niin edelleen)


Kuulin Juha Pekka Tapani Heikkisen soittoa ensimmäisen kerran elokuussa 2011 Lepakkomiehessä. Nuorella miehellä oli meininki kohdallaan ja iloiset kappaleet jäivät pitkäksi aikaa päähän soimaan. Keikalta tuli silloin hankittua JPTH:n esikoispainatus Babyshower-EP, jota tulikin kuunneltua ahkerasti.

Viime syksynä sitten sähköpostiini ropisi tiedote, jossa kerrottiin että Juha Pekka Tapani Heikkisen on tarkoitus Ja niin edelleen -yhtyeensä kera kerätä rovot kasaan julkaisua varten Mesenaatti-palvelun kautta. Tokihan sitä oli siis osallistuttava. Vaivaisella 15 eurolla sai varmistettua itselleen fyysisen kopion levyä, kiitoskortin ja joko sisäänpääsyn levynjulkkarikeikalle tai levyn toimituksen kotiovelle.

Millainen se levy sitten on?

Ihan mielettömän hyvä. Lätyltä löytyy viisi Väkevää tahnaa EP:n biisiä ja tämän lisäksi vielä kolmen kappaleen mittainen Babyshower Bonus. Erityisesti levyn nimiraita jää takaraivoon rallattelemaan ja töitä tehdessä levynkuuntelu aiheuttaa epämääräistä joraamista. Koska olen todella huono määrittelemään musiikkityylejä pihistin porukan facebooksivuilta genremääritykset:

neoklassinen trubaduurirock, singer/songwriter, rock, pop, punk, iskelmä, folk, ysäritekno

Näillä siis mennään. Juha Pekka Tapani Heikkisellä on mahtava meininki ja hyvä fiilis välittyy näin digitaalisestikin. Livenä olen kuullut JPTH:tä ainostaan akustisella kitaralla säestettynä, levyllä yhteistyö Ja niin edelleen -porukan eli Jere Kolehmaisen ja Timjam Ikiliikkujan kanssa toimii mainiosti. Selvästi soittaminen on tyypeistä kivaa ja hyvä mieli tarttuu.

Oma suosikkini lienee levyn kakkosraita KreBaamaan tai ainakin se aiheuttaa eniten hillitöntä heilumista työpöydän ääressä. Kertsissä on myös helppo laulaa mukana. Vaikka en teekään toimistotöitä on tähän pääntyhjennysmentaliteettiin helppo samaistua.

On muuten ehkä suloisin kiitos-kortti ikinä. Kiitos! <3

Osaan Väkevän tahnan biiseistä pääsee tutustumaan Soundcloudin kautta. Myös Babyshower EP on kuunneltavissa sieltä, suosittelen erityisesti Digi-digiin ja Kaloripommiin tutustumista. Ja jos tykästytte, niin tukekaa ihmeessä ja hankkikaa lätty myös omaa levyhyllyänne koristamaan.

Väkevää tahnaa on muuten ensimmäinen Suomessa kokonaan yhteisörahoituksella tuotettu levy ja se oli yksi Mesenaatti-sivuston pilottiprojekteista. Oli hienoa olla mukana mahdollistamassa tämän levyn tuottamista. Ainut mikä jäi harmittamaan oli se, että en päässyt levynjulkkarikeikalle koska olin Ukkosmaineen vastaavalla. Onneksi sekin keikka oli pirun hyvä, mutta odotan silti kovasti näkeväni myös tämän poppoon livenä.

JPTH We Love Helsingin Soivassa korttelissa syyskuussa 2012.

4 kommenttia:

  1. Heips!
    Blogissani on sulle haaste:
    http://marinkirjablogi.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Ja minullakin on sama viesti kuin Marilla... Haastaisin listaamaan blogiaikasi TOP10:n. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...